Incepe lupta pentru premiile Gopo: vezi nominalizarile

Marti, 21 Februarie 2012, ora 13:48
1785 citiri
Incepe lupta pentru premiile Gopo: vezi nominalizarile
Foto: premiilegopo.ro

Actorii si regizorii romani intra de marti in febra pregatirilor pentru premiile Gopo, ajunse la cea de-a sasea editie si care vor fi decernate pe 26 martie.

Astfel, in cursa pentru cel mai bun film intra cinci lungmetraje: "Aurora" (regizor Cristi Puiu), "Crulic - Drumul spre Dincolo" (regizor Anca Damian), "Din dragoste cu cele mai bune intentii" (regizor Adrian Sitaru), "Loverboy" (regizor Catalin Mitulescu) si "Periferic" (regizor Bogdan George Apetri), potrivit site-ului oficial al Premiilor Gopo.

Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Bogdan George Apetri si Catalin Mitulescu se "bat" pentru trofeul cel mai bun regizor.

Pentru cel mai bun actor intra in lupta Bogdan Dumitrache, Cristi Puiu si Vlad Ivanov, iar pentru cea mai buna actrita Ada Condeescu, Ana Ularu si Natasa Raab.

"Metrobranding", "Dupa Revolutie", "Pacatoasa Teodora", "Scoala noastra" si "Vorbitor" asteapta premiul pentru cel mai bun film documentar, iar "Apele Tac", "Film pentru prieteni", "Hello Kitty", "Gutuiul Japonez" si "Stremt '89" isi asteapta randul la cel mai bun scurtmetraj.

Regizoarele Anca Miruna Lazarescu, Luiza Parvu si Sarra Tsorakidis, regizorul si directorul de imagine Millo Simulov si actorul Corneliu Ulici au intrat in atentia celor peste 400 de profesionisti de pe lista de votanti a Premiilor Gopo pentru categoria Tanara Speranta.

Premiul Publicului, acordat filmului autohton cu cel mai mare succes de box office in anul precedent, va fi oferit productiei "Nasa", care a fost urmarita de 26.765 de spectatori platitori de bilet.

Organizatorii au mai anuntat ca Gala Premiilor Gopo va fi transmisa in direct de ProCinema, precum si online, pe premiilegopo.ro, pe 26 martie.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Premiile Gopo 2012, #nominalizari Premiile Gopo 2012 , #film romanesc