Ziare.com

Turul Dunarii pe bicicleta a ajuns la Portile de Fier

Joi, 25 Iunie 2009, ora 18:52

   

Turul Dunarii pe bicicleta a ajuns la Portile de Fier
Peste 170 de ciclisti din 23 de tari au intrat joi in Romania, prin vama de la Portile de Fier II.

Ciclistii au fost intampinati de reprezentanti ai Prefecturii Mehedinti, ai politiei, politiei de frontiera, dar si de medici de la DSP Mehedinti, care le-au verificat starea de sanatate.

Cei 172 de ciclisti participa, in perioada 23 iunie - 27 iunie, la editia din 2009 a Danube Tour by Bike - Ruta 2, o competitie care cuprinde mai multe state, respectiv Romania, Bulgaria si Serbia.

"Danube Tour by Bike" este primul turneu european pe bicicleta de-a lungul fluviului Dunarea.

Startul turului a avut loc la data de 23 iunie, din Bucuresti, de unde sportivii au plecat spre Bulgaria cu autocarul, pana la Orjahovo, de unde au mers cu bicicletele pana la Lom.

La data de 24 iunie, ciclistii au sosit la Vidin, in data de 25 iunie au ajuns in localitatea sarba Prahovo, de unde au travsersat barajul de la Portile de Fier II spre Romania.

Sportivii vor ramane in muncipiul Drobeta Turnu Severin pana in data de 26 iunie, cand vor pleca prin vama de la Portile de Fier I spre Veliko Gradiste.

Punctul final al traseului va fi Belgrad, la data de 27 iunie.

In acelasi timp, un al doilea grup de 200 de ciclisti va lua startul din Budapesta, va traversa frontiera cu statul croat, punctul final al Rutei 1 urmand sa fie tot Belgrad.

"Danube Tour by Bike 2009 este o oportunitate de a aduce impreuna oameni din Europa (statele membre UE, tarile din Balcanii de Vest si Turcia), de a incuraja integrarea si dialogul intre oameni si cresterea gradului de constientizare fata de bogatul patrimoniu cultural din Europa de Sud-Est.

Turul se doreste a fi startul unei actiuni la nivel european pentru protejarea ecosistemului Dunarii", se arata in comunicatul organizatorilor.

Sursa: rNews

Articol citit de 1136 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor