Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Aurora" si "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", prezentate la BFI London Film Festival

Miercuri, 24 August 2011, ora 14:35
1596 citiri
"Aurora" si "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", prezentate la BFI London Film Festival
Foto: Arhiva

Cea mai noua pelicula regizata de Cristi Puiu, "Aurora", si documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", realizat de Andrei Ujica, vor fi prezentate la editia de anul acesta a BFI London Film Festival, care va avea loc intre 12 si 27 octombrie, potrivit organizatorilor.

"Aurora" a fost inclusa in sectiunea Film On The Square, iar "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", in cea numita Cinema Europa.

BFI London Film Festival, organizat de British Film Institute, este cel mai mare eveniment de gen din Marea Britanie, ajuns anul acesta la editia 55. In festival sunt prezentate peste 300 de lungmetraje, scurtmetraje si documentare.

Editia de anul acesta va fi deschisa de pelicula "360", regizata de brazilianul Fernando Meirelles. Distributia peliculei include multe nume mari ale cinematografiei mondiale (Anthony Hopkins, Jude Law, Rachel Weisz), dar si pe rapperul american Eminem.

Drama "Aurora" este al doilea film al lui Puiu din ciclul "Povesti de la marginea Bucurestiului", inaugurat cu "Moartea domnului Lazarescu". Rolul principal este interpretat chiar de regizor, iar din distributie mai fac parte, printre altii, Luminita Gheorghiu si Valentin Popescu.

"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" a castigat, in octombrie 2010, marele premiu al sectiunii documentar la cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film de la Bergen, Norvegia. Conceput ca un eseu, fara voice-over sau comentarii din off, din peste 1.000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, filmul acopera 25 de ani din viata dictatorului care a pierdut puterea la 22 decembrie 1989.

Documentarul lui Ujica a avut premiera mondiala la editia 2010 a Festivalului International de Film de la Cannes, dupa care a fost prezentat, in toamna anului trecut, la festivalurile de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver si Londra.

Dupa Cannes 2010, intr-una dintre recenziile "Autobiografiei" s-a scris ca pelicula lui Ujica "a facut ca majoritatea filmelor de actiune de la festival sa para banale si plictisitoare".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#film Aurora festival Londra, #Autobiografie Ceausescu film festival , #filme