Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De la Berlin la Cinepolitica - un thriller despre atentatul esuat asupra lui Hitler

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 13:24
1480 citiri
De la Berlin la Cinepolitica - un thriller despre atentatul esuat asupra lui Hitler

"13 Minutes/ Elser", cel mai nou film in regia lui Oliver Hirschbiegel, deschide Festivalul International de Film Cinepolitica pe 26 aprilie, ora 20.30, la Cinema Studio din Bucuresti.

Thriller-ul despre una dintre tentativele esuate de asasinare a lui Adolf Hitler a avut premiera mondiala la Festivalul de la Berlin, in afara competitiei si va rula pentru spectatorii romani in premiera, la putin timp dupa lansarea lui in Germania.

"13 minute care ar fi putut schimba cursul istoriei" - o istorie fascinanta, mai putin cunoscuta publicului larg, este adusa pe ecrane de regizorul unor productii ca "Das Experiment" sau "Downfall". Pe 8 noiembrie 1939, un muncitor- Georg Elser a plasat o bomba artizanala intr-un local in care Hitler urma sa tina un discurs.

Insa liderul nazist si-a schimbat programul pe neasteptate si bomba a explodat cu 13 minute dupa plecarea sa, omorand alti opt oameni. Georg Elser a murit inainte de finalul razboiului, pe 9 aprilie 1945, intr-un lagar de concentrare. Este si ziua in care filmul va avea premiera in cinematografele din Germania.

Festivalul de Film International Cinepolitica

Cea de-a patra editie a festivalului va avea loc intre 26 - 30 aprilie, la Cinema Studio si Elvire Popesco. Sub conceptul "arena", Cinepolitica va aduce in premiera filme noi pe teme politice si va organiza dezbateri, punctand subiecte fierbinti ale momentului, de la conflicul Rusia-Ucraina, la preluarea puterii de catre Statul Islamic, in zone din Orientul Mijlociu.

Pe 27 aprilie, cu sustinerea Ambasadei Ucrainei in Romania, ONG-ul Pamanteni va lansa la Cinepolitica o campanie de strangere de fonduri - "Pamanteni pentru Ucraina". Cu acest prilej, vor fi proiectate documentarul "Nadia noastra", despre Nadejda Savcenko, femeia pilot detinuta din iunie 2014 intr-o inchisoare din Rusia, si scurtmetraje din seria "Babylon'13 - Cinema of Civil Protest". Proiectiile vor fi urmate de dezbateri.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#festival international film cinepolitica, #filme premiera Cinepolitica 2015 , #filme