Filmele de animatie cu cele mai mari incasari din istorie

Sambata, 21 August 2010, ora 18:41
5390 citiri
Filmele de animatie cu cele mai mari incasari din istorie

Filmele de animatie reprezinta un adevarat suuces pentru producatorii lor. Oamenii, de toate varstele, sunt fascinati de aceste povesti pe care le urmaresc cu mare interes, astfel ca peliculele inregistreaza incasari record.

Publicatia franceza La Tribune a intocmit un top al filmelor de animatie cu cele mai mari incasari din istorie.

"Toy Story 3", a treia serie a povestii capitanului Buzz si a cow-boy-ului Woody a batut recordurile tuturor timpurilor in ceea ce priveste banii incasati de un film de animatie: 730 de milioane de euro, de la jumatatea lunii iulie.

Filmul, produs de Disney/Pixar a profitat din plin de tehnologia 3D, dat fiind pretul mai mare pentru vizionarea in astfel de conditii.

Shrek 2 ocupa locul doi in topul realizat de La Tribune. Povestile care se termina cu o casatorie dintre o printesa frumoasa si un print fermecator atrag intotdeauna.

A doua parte a povestii de dragoste dintre capcaunul verde si printesa sa, a avut incasari de 919 milioane de dolari (716 milioane de euro).

Ice Age 3, blockbusterul studiourilor 20th Century Fox, a strans 886 de milioane de dolari (690 de milioane de euro) de la cei care au venit sa urmareasca povesta mamutului si a prietenilor sai din era preistorica.

Povestea este astfel cel de-al treilea film de animatie din istorie, dupa nivelul incasarilor.

Pe locul patru in clasamentul intocmit de publicatia franceza se afla Finding Nemo. Micutul peste al celor de la Pixar a strans 867 milioane de dolari (675 de milioane de euro).

In 2003, cand a fost lansat, a produs 70 de milioane de dolari in primul week-end, depasind astfel recordul detinut pana atunci de The Lion King, in 1994.

Shrek 3 - DreamWorks continua marsul impotriva curentului cu un Shrek care refuza sa se aseze pe tronul care il asteapta. Realizatorii filmului au continuat sa ia in deradere povestile cavaleresti.

Filmul de animatie a strans pana acum 799 de milioane de dolari (622 de milioane de euro), cu care se plaseaza pe locul 5 in clasament.

The Lion King, cel mai de succes film al anului 1994 in Franta, a fost, pentru mult timp, cel mai profitabil film de animatie din istorie.

Blockbusterul celor de la Disney a fost detronat de filmele din noua era video si a coborat pe pozitia a sasea din clasament, cu vanzari de 783 milioane dolari (610 milioane de euro).

Cu animatia Up, aventura aeriana a unui batran si a unui copil care merg sa exploreze America de Sud, cei de la Pixar intra cu al treilea film in clasamentul celor mai profitabile zece productii animate.

Filmul a strans circa 731 milioane dolari (569 de milioane de euro).

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#desene animate incasari, #top incasari filme animatie , #filme