Filmul "O luna in Thailanda", premiat la Festivalul International de Film de la Sofia

Duminica, 17 Martie 2013, ora 15:19
2461 citiri
Filmul "O luna in Thailanda", premiat la Festivalul International de Film de la Sofia
Foto: blogdecinema.ro

Pelicula "O luna in Thailanda", debutul in lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, a castigat sambata seara premiul Federatiei Internationale a Criticilor (FIPRESCI) pentru cel mai bun film din competitia Festivalului International de Film de la Sofia.

Potrivit unui comunicat de presa transmis duminica, la Festivalul International de Film de la Sofia (7-17 martie) au fost prezentate 200 de filme (lungmetraje, scurtmetraje si documentare), printre invitatii speciali ai festivalului numarandu-se regizorul Costa-Gavras si celebri frati Paolo si Vittorio Taviani.

In programul editiei din acest an a Festivalului de la Sofia s-au regasit mai multe pelicule romanesti: filmul regizorului Cristian Mungiu "Dupa dealuri", "O luna in Thailanda", in regia lui Paul Negoescu, "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu si "Toata lumea din familia noastra", de Radu Jude.

"O luna in Thailanda relateaza povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, in noaptea Anului Nou, descopera ca nu e multumit de viata lui sentimentala si decide sa se desparta de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneste intr-o calatorie prin cluburile si petrecerile bucurestene in cautarea fostei iubite (Sinziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevarat?", se arata comunicat.

Din distributie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Raileanu, Ionut Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotlet, Stefan Munteanu, Simona Ghita.

Paul Negoescu a mai participat cu debutul sau - "O luna in Thailanda" - la Festivalul International de Film de la Venetia, Festivalul International de Film Francofon de la Namur, in Competitia "Emile Cantillon", la Festivalul de Film de la Zurich in competitia oficiala si la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, in selectia internationala.

Filmul "O luna in Thailanda", o productie Hi Film, in coproductie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea HBO Romania.

"O luna in Thailanda" a fost dezvoltat in cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo si la atelierul Premiers Plans coordonat de actrita Jeanne Moreau iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#film romanesc premiat Sofia, #O luna Thailanda Sofia , #filme