Hai la film, cu Cristina Cioran: The nice guys (Video)

Luni, 30 Mai 2016, ora 10:06
4867 citiri
Hai la film, cu Cristina Cioran: The nice guys (Video)
Foto: Arhiva personala/Cristina Cioran

De foarte multe ori auzi in jurul tau ca unii sau altii au fost dusi de nas de impostori si nu poti crede ca e real, pentru ca acele persoane nu pareau a fi usor de pacalit, nu-i asa?

Oare pe ce se bazeaza escrocii atunci cand duc de nas sau cand pacalesc oamenii de buna credinta? Fix pe asta: pe buna credinta si pe naivitate; pe disperarea celor care au cu adevarat nevoie de ajutor.

Am vrut la un moment dat sa apelez la un detectiv particular pentru o treaba, dupa care m-am gandit ca nu are cum sa afle mai multe decat pot eu. Doar sunt femeie si stiu cum sa "storc" informatie. Asa ca m-am lasat pagubasa. Dar nu este cazul personajelor din filmul nostru, care apeleaza la detectivi pentru gasirea Ameliei, fata mister.

Doi detectivi particulari cauta fata disparuta a unei femei influente din guvernul Statelor Unite. Actiunea se petrece in Los Angeles, in anii '70, si recunosc ca m-a amuzat teribil acest film. Are mai multa actiune decat te astepti, dar si foarte multa comedie de calitate, bine jucata si foarte bine scrisa.

De la dusmani la prieteni, acesti doi oameni ai dreptatii - mai mult personale - fac din film o comedie spumoasa de anii '70, in acelasi stil cu "Starski si Hutch", dar cu poante actuale si un stil de filmare mult mai dinamic.

In film, toata lumea o cauta pe activista Amelia, o fata frumoasa care dispare miraculos, desi pare ca este peste tot.

Surpriza filmului este pustoaica de 13 ani, fiica lui Holland March (Ryan Gosling), jucata remarcabil de Angourie Rice. Si Ryan Gosling, care il joaca pe ratatul detectiv care face bani mintind babute credule, face un rol excelent.

Filmul nu iese din cliseul american, conform caruia fiecare personaj are o drama, fiecare personaj are de ales. Dar nu ma deranjaza, cateodata imi plac cliseele.

Inceputul filmului pare un "wet-dream" al unui adolescent surexcitat, dar se dovedeste ca nu este deloc asa. Care sunt sansele ca un star porno sa apara nud langa tine la cateva secunde dupa ce i-ai admirat curbele intr-o revista? Dar sa moara in urma unui "stupid accident"?

Fain si comic, filmul mi-a atras atentia si cu detaliile. Totul este din anii '70 - imi era dor sa vad moda de atunci, stilul acelor vremuri.

Nimic nu este ce pare a fi, nimeni nu este asa cum pare a fi, personajele sunt bine facute, nu sunt lasate la voia intamplarii in niciun moment.

Durul si fraierul, tristul si veselul, pesimistul si optimistul, cuplul perfect...

Pentru o seara faina, merita "The Nice Guys". Va pup!

Cristina Cioran

The nice guys

Regia: Shane Black

Distributie: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Keith David si Kim Basinger.

Foto: The Nice Guys movie

Iar daca ti s-a deschis apetitul pentru ras, iata si o propunere de comedie numai buna de vazut duminica seara.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#The Nice Guys, #film The Nice Guys recenzie, #The Nice Guys trailer, #Cristina Cioran filme timp liber , #filme