Jackie Chan vine pentru prima data in Romania - vezi de ce

Luni, 28 Iulie 2014, ora 16:02
3760 citiri
Jackie Chan vine pentru prima data in Romania - vezi de ce
Foto: Facebook/成龍 Jackie Chan

Actorul Jackie Chan va veni in premiera in Romania, pentru a participa la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, un eveniment ce se va desfasura intre 11 si 18 septembrie, in Capitala, a anuntat Mihai Kogalniceanu, directorul general al Centrului National al Cinematografiei (CNC).

Astfel, in urma memorandumului semnat de Mihai Kogalniceanu, directorul Centrului National al Cinematografiei (CNC) din Romania, si Luan Guozhi, directorul general adjunct al Administratiei de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune (SAPPRFT) din Republica Populara Chineza, pe 28 martie, vor fi organizate in cele doua tari un festival de film romanesc si unul dedicat cinematografiei chineze.

In timpul festivalurilor vor fi proiectate aproximativ cinci lungmetraje, tara gazda fiind cea care decide filmele ce vor rula la eveniment. Potrivit memorandumului, o delegatie ce include actori si regizori se va afla in Romania pentru a desfasura activitati de promovare a industriei cinematografice chineze.

Memorandumul intre cele doua state a fost incheiat pe perioada 2014 - 2016.

"Jackie Chan va fi prezent, pe 11 septembrie, la deschiderea festivalului", a declarat, luni, Mihai Kogalniceanu. "Pe langa colaborarea economica, colaborarea in domeniul culturii este la fel de importanta pentru relatiile de succes si prosperitate ale celor doua natiuni", a mai spus directorul general al CNC.

Jackie Chan, petitie catre Guvernul chinez: Stiu ca risc cand spun asta, dar nu imi pasa

Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este "CZ12", regizat de Jackie Chan, acesta facand parte si din distributia peliculei. Programul festivalului include filmele "Beijing Love Story", de Chen Sicheng, "The Grandmaster", de Kar Wai Wong, "The Flying Swords of Dragon Gate", de Tsui Hark, si "Full Circle", de Zhang Yang.

Jackie Chan, nascut in 1954, este unul dintre cei mai cunoscuti si mai iubiti actori originari din Hong Kong, reusind sa-si construiasca o cariera de succes in filmele cu arte martiale. In 2002, a castigat un premiu Taurus pentru intreaga cariera la World Stunt Awards (Oscarurile in domeniul cascadoriilor) si in acelasi an a primit o stea pe Walk of Fame.

De asemenea, a castigat un premiu MTV Movie pentru intreaga cariera, in 1995, si alte doua premii MTV Movie pentru rolurile din prima si a doua parte a seriei "Ora de varf/ Rush Hour". In 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Jackie Chan Romania, #Jackie Chan festival film Romania, #Jackie Chan vine Romania , #filme