Les Films de Cannes a Bucarest: S-au pus in vanzare biletele - vezi programul complet

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 17:14
1671 citiri
Les Films de Cannes a Bucarest: S-au pus in vanzare biletele - vezi programul complet

Biletele pentru unul dintre cele mai asteptate evenimente ale toamnei au fost puse in vanzare pe Eventbook.ro si la casieriile cinematografelor in care va avea loc Les Films de Cannes a Bucarest, intre 23 si 29 octombrie: Cinema Studio, CinemaPRO si Elvire Popesco.

Biletele pot fi achizitionate atat in ziua proiectiei, cat si in avans, pe Eventbook.ro, dar si la casieriile celor trei cinematografe.

Pretul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele doua proiectii din timpul saptamanii si pentru toate proiectiile din weekend de dupa ora 17:00 (inclusiv). Pentru celelalte proiectii din timpul zilei, intrarea este 10 lei.

Anul acesta, spectatorii pot opta si pentru doua tipuri de abonamente: pentru 6 bilete la acelasi cinematograf obtin un discount de 20% din pretul total al biletelor, iar pentru 10 bilete la oricare sala, orice film - o reducere de 20%.

Conferintele Pirateria si cinema-ul. Cum le impacam? si Cum, de ce si pentru cine mai scriem despre filme?, din 24-25 octombrie, masterclass-ul sustinut de regizorul Jacques Audiard pe 26 octombrie, la Sala de Cinema a UNATC, filmele Un prophete, De battre mon cœur s'est arrete, Irreversible si proiectia speciala pentru copii 101 dalmatieni, scurtmetrajele Ramona, Bad Penny, Kowalski, proiectiile scurtmetrajelor din programul Romanian Short Waves si documentarele Aristoteles au intrare libera.

Detalii despre bilete

Radu Muntean va deschide proiectiile de la Cinema Studio cu Un etaj mai sus, filmul selectionat la Cannes in Un Certain Regard, la finalul careia va avea loc un dialog cu publicul.

Pe langa intalnirile cu Jacques Audiard, premiat cu Palme d'Or pentru Dheepan, actrita si regizoarea Emmanuelle Bercot, cineastul croat Dalibor Matanic, autorul filmului The High Sun, propus de Croatia la Oscar, pe 28 octombrie, de la 20:30, la Cinema Elvire Popesco, Corneliu Porumboiu va prezenta, in premiera absoluta, un montaj de 38 de minute dintr-un documentar realizat de el cu aceiasi protagonisti, pe aceeasi tema, inainte ca subiectul sa fie transformat in scenariu de fictiune. Acesta va preceda proiectia filmului Comoara, distins cu Premiul Un Certain Talent, in Un Certain Regard la Cannes.

Un premiu la Cannes - Canal +, in sectiunea Semaine de la Critique - a obtinut si Ramona, scurtmetrajul lui Andrei Cretulescu. Filmul va fi proiectat pe 27 octombrie, de la 15:45, la Cinema Elvire Popesco, alaturi de Bad Penny si Kowalski, in prezenta regizorului. Intrarea este libera.

Accesul este gratuit si la proiectiile scurtmetrajelor romanesti din Romanian Short Waves, program inclus in sectiunea ne-competitiva Short Film Corner a Festivalului de la Cannes.

Un best of al filmelor realizate in cadrul atelierului de film documentar Aristoteles Workshop (AW), care aniverseaza anul acesta 10 ani, va putea fi vizionat in patru calupuri, pe 26, 27, 28 si 29 octombrie, la Elvire Popesco.

Aristoteles Workshop a fost fondat in 2005 de actorul Dan Nutu si de actualul director al Institutului Cultural Roman (ICR) de la Berlin, Cristina Hoffman, avand pana in prezent peste 130 de "absolventi". Intrarea este libera.

Copiii vor avea propriile lor momente in festival, in weekend-ul 24- 5 octombrie. Ei vor putea vedea, la Cinema Studio, doua proiectii incantatoare la care au intrarea libera: 101 dalmatieni, filmul care a cucerit in 1996 inimile si zambetelor tuturor fanilor Disney, cu Glenn Close in rolul diabolicei Cruella si Les Vacances du Petit Nicolas, o adaptare a cartilor pentru copii scrise in anii '60 de Rene Goscinny (creatorul lui Asterix) si Jean-Jacques Sempe.

Intre 23 si 29 octombrie, la Cinema PRO, Cinema Studio si Cinema Elvire Popesco, vor rula cateva dintre cele mai aplaudate filme de la Cannes, unele distinse cu marile premii - Dheepan (Palme d'Or), The Lobster (Premiul Juriului), The Assassin (Premiul pentru Regie), Chronic (Premiul pentru scenariu), maratonul de 338 de minute Arabian Nights, Tale of Tales (cu Salma Hayek si Toby Jones), Louder than Bombs, Mustang (un "The Virgin Suicides" in versiune orientala), La tierra y la sombra (Camera d'Or). Vor fi lansate si cateva provocari in cadrul unor dezbateri despre piraterie si critica de film, in weekend-ul 24 - 25 octombrie, iar un concurs il va trimite pe castigator direct la Cannes.

Program | Lista filmelor | Bilete

Editia a sasea a Les Films de Cannes a Bucarest este organizata de Asociatia Cinemascop si Voodoo Films. Este realizat in parteneriat cu Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti. Este un proiect cultural finantat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului National al Cinematografiei, al ArCuB, in cadrul Programului cultural "Esti Bucuresti" 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primariei Municipiului Bucuresti), si al Institutului Cultural Roman.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Films Cannes Bucarest 2015, #Films Cannes program, #filme Cannes bilete , #filme