Premiera mondiala la Tulcea

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 14:50
2164 citiri
Premiera mondiala la Tulcea

Varianta reconditionata a documentarului "La Fete Sauvage", care nu mai era in stare de vizionare, poate fi admirata in premiera mondiala la Tulcea, in deschiderea Pelicam - Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni.

La 37 de ani de la aparitie, filmul este, in continuare, in top zece al celor mai de succes filme de gen din Franta. "La Fete Sauvage" a revolutionat industria filmului documentar, prin frumusetea care il deosebeste de orice alt film despre animale.

Acesta a fost realizat de Frederic Rossif si coprodus de legenda westernului, regizorul Sergio Leone, muzica fiind semnata de celebrul compozitor Vangelis, precursorul muzicii electronice. Filmul va fi relansat in Franta si in alte tari dupa 18 iunie.

"La Fete Sauvage" este un film poetic care pune in lumina legatura secreta si profunda intre om si lumea animala. "Daca animalele ar disparea acum, ar fi un dezastru ecologic, dar va fi inca un dezastru, si mai grav, un dezastru cultural: copilul care nu va mai vedea animalele va fi un copil condamnat la tacere in visele sale pentru restul zilelor", sunt cuvintele regizorului Frederic Rossif.

"La Fete Sauvage" va fi primul film proiectat la cea de-a treia editie a Pelicam - Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni si va fi urmat de peste 30 de filme de mediu in premiera nationala, semnate de regizori premiati.

Filmele din programul festivalului aduc in discutie numeroase probleme de mediu cu care se confrunta oamenii din toata lumea. Pelicam isi propune sa dezbata unele dintre aceste probleme in cautarea solutiilor alternative. In acest scop, vor fi prezente la Tulcea unele dintre cele mai importante organizatii de protectie a mediului care ne vor spune care sunt provocarile actuale si cum le putem face fata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#La Fete Sauvage premiera Romania, #film deschidere festival Pelicam , #filme