Jose Carreras, in concert la Bucuresti

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 14:13
2082 citiri
Jose Carreras, in concert la Bucuresti
Foto: The Guardian

Tenorul Jose Carreras revine in Romania pentru un concert pe care il va sustine in 25 mai, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucuresti.

Celebrul tenor le promite romanilor un concert "de zile mari" din care nu vor lipsi "La Donna e Mobile" sau "Nessun Dorma".

Jose Carreras s-a nascut in 5 decembrie 1946 in Barcelona, Spania, iar opt ani mai tarziu a avut prima sa aparitie publica la Radioul National Spaniol, unde a interpretat "La Donna e Mobile". A debutat ca tenor in 1970, cand a interpretat un rol principal alaturi de Monserrat Caballe, in opera "Lucrezia Borgia" de Donizetti.

In 1972, dupa interpretarea rolului Pinkerton in "Madama Butterfly" de la New York City Opera, faima sa a depasit granita batranului continent, fiind ovationat atat de publicul din Statele Unite ale Americii, cat si de criticii americani.

Jose Carreras a cucerit si ultimii sceptici atunci cand a fost unul dintre "Cei trei tenori", alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti, cu care a inceput, in 1990, o serie de concerte foarte populare. Acestea au fost continuate pana in 2003, cand Luciano Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sanatate.

Cariera lui Jose Carreras cuprinde peste 60 de roluri interpretare pe marile scene muzicale ale lumii, dar si inregistrari cu mari artisti ce au performat in afara ariei muzicii clasice, precum Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour si Sarah Brightman.

Tenorul a dovedit ca are o personalitate puternica, luptand si invingand leucemia, iar din 1988, dupa recuperarea sa, a infiintat Fundatia Internationala Jose Carreras pentru lupta impotriva leucemiei. Dupa infiintarea fundatiei, a alocat timp pentru strangerea de fonduri, organizand din 1995 gale live la televiziunea din Leipzig si reusind sa stranga pana in prezent, din donatii, peste 71 milioane de euro.

Cu fiecare concert pe care il sustine, Jose Carreras isi poarta publicul intr-o lume teatrala, unde personajele au identitate, miscandu-se intr-un timp si un spatiu ce se transforma de la prima nota in universul sunetelor frumoase.

Pentru spectacolul pe care Jose Carreras il va sustine in 25 mai, la Sala Palatului, biletele pot fi cumparate la urmatoarele categorii de preturi: 1.000 de lei (categoria VIP), 800 de lei (categoria 1), 600 de lei (categoria 2), 400 de lei (categoria 3), 300 de lei (categoria 4) si 200 de lei (categoria 5).

Biletele pentru concert se pun in vanzare luni, pe 30 ianuarie, si vor putea fi achizitionate din: magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center, librariile Adevarul, magazinele Diverta, magazinele Flanco, Sala Palatului, libraria Eminescu, magazinul Victoria, magazinul Muzica, Palatul National al Copiilor, statia de Metrou Unirii 1. Pentru cei ce doresc sa comande biletele online, o pot face de pe BILETOO.ro, BLT.ro, BILET.ro, MYTICKET.ro.

Evenimentul este organizat de Project Events in colaborare cu European Event Service.

De-a lungul anilor, Jose Carreras a vizitat de mai multe ori Romania, sustinand concerte, in 2008, la Sala Palatului din Bucuresti si la Strandul Tineretului din Timisoara. De asemenea, tenorul a mai participat la o gala de caritate organizata la Bucuresti, in vara lui 2007, si a sustinut un concert, in 2000, la Ateneul Roman.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#concert Jose Carreras Romania, #Jose Carreras Sala Palatului, #Carreras Sala Palatului Bucuresti , #opera romana