Lacul Lebedelor, la Opera Nationala Bucuresti

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 16:20
1231 citiri
Lacul Lebedelor, la Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti pregateste o noua reprezentatie a spectacolului "Lacul lebedelor", de Piotr Ilici Ceaikovski, care se va juca in 21, 23, 26, 29 iunie (ora 19.00).

Marele dansator si coregraf Gheorghe Iancu aduce in fata publicului bucurestean un spectacol de balet ce si-a lasat puternic amprenta in sufletul, dar si in cariera sa artistica. La o distanta de cinci ani de la nasterea spectacolului, Gheorghe Iancu isi continua visul prin punerea in scena a piesei Lacul Lebedelor, cu o noua companie de balet a teatrului liric.

Cheia am gasit-o in vis

"In momentul in care mi s-a cerut sa reiau spectacolul in coregrafia mea, m-am gandit mult la ideea care sa-l diferentieze de versiunea maestrului Danovski, care era una splendida. Deci pentru mine a fost un examen foarte greu. Cheia am gasit-o in vis. Am ales sa fac o introspectie psihologica a personajului principal, un tanar care nu si-a definit personalitatea in totalitate", a declarat Gheorghe Iancu.

Imediat dupa absolvirea liceului, Gheorghe Iancu a debutat la Opera Nationala Bucuresti (in stagiunea 1976 - 1977), in spectacole de balet clasic. Debutul la varsta majoratului in rolul principal Siegfrid din Lacul lebedelor a insemnat pentru Gheorghe Iancu primul pas spre implinirea visului.

In activitatea sa coregrafica, Gheorghe Iancu a colaborat cu mari regizori de teatru si de opera ai lumii, o legatura profesionala extraordinara, mentinuta de multi ani, fiind insa cea cu regizorul Pier Luigi Pizzi, alaturi de care a creat numeroase spectacole de opera.

La Teatro alla Scala, pe scena caruia a sustinut peste 20 de stagiuni, a interpretat numeroase roluri. Consacrarea lui Gheorghe Iancu s-a produs insa ca urmare a legaturii artistice de durata cu marea balerina Carla Fracci, alaturi de care a dansat in majoritatea teatrelor de renume din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spectacole opera nationala bucuresti, #lacul lebedelor Opera Nationala , #opera romana