Opera Nationala Bucuresti isi cere scuze

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 22:38
4523 citiri
Opera Nationala Bucuresti isi cere scuze
Foto: Facebook/Opera Nationala Bucuresti

Pe site-ul Operei Nationale Bucuresti a fost publicat, sambata seara, un mesaj de scuze adresat publicului care nu a putut sa urmareasca reprezentatiile anulate ca urmare a protestelor care au paralizat in ultimele zile activitatea institutiei.

Totodata, mesajul anunta "impredictibilitatea" tuturor spectacolelor si evenimentelor Operei.

"Opera Nationala Bucuresti, prin departamentul care are in grija relatia cu dumneavoastra, cei care reprezentati motivul pentru care institutia exista, isi manifesta parerea de rau si profundul regret fata de imposibilitatea pe care o are in a-si desfasura activitatea", se arata in mesajul publicat pe site-ul Operei Nationale Bucuresti, mesaj nesemnat si neatribuit vreunei conduceri.

Mesajul este justificat prin primirea a numeroase mesaje si e-mailuri prin care spectatorii isi exprima "indignarea pentru faptul ca nici macar nu s-a putut oferi, chiar si cu putin timp inainte de desfasurarea spectacolelor din ultimele zile, un raspuns privind soarta acestora".

Chiar si asa, mesajul precizeaza ca soarta tuturor spectacolelor este, in continuare, impredictibila: "Tebuie cel putin sa va informam asupra impredictibilitatii ce afecteaza programul de spectacole si evenimente, din motive independente de Opera Nationala Bucuresti ca institutie".

Pana la acest moment, trei reprezentatii programate a avea loc in ultimele zile - doua reprezentatii "Falstaff" si o reprezentatie "DSCH. Visul (The Dream) " - nu au mai avut loc.

"Cerem scuze dumneavoastra, publicului, pentru imposibilitatea de a ne desfasura activitatea in mod onorabil si ne manifestam speranta ca viitoarea conducere a Operei Nationale Bucuresti va identifica responsabilii pentru aceasta situatie si va lua masurile necesare astfel incat publicul nostru sa primeasca respectul pe care il merita", se incheie mesajul, publicat sambata seara, pe site-ul ONB.

Un nou protest la Opera: Reprezentatia s-a anulat, artistii nu au urcat pe scena

Unii angajati ai Operei Nationale Bucuresti (ONB) nu au urcat pe scena nici sambata seara, nemultumiti ca Ministerul Culturii nu a raspuns memoriului pe care i l-au adresat, in care isi exprima revendicarile, printre care aceea de renumire a dirijorului Tiberiu Soare la conducerea institutiei.

Mai mult, balerinii care ar fi trebuit sa joace in spectacolul de sambata seara, cei mai multi dintre ei straini, au urcat pe scena, dar nu au fost lasati sa sustina spectacolul, pentru ca artistii romani au boicotat reprezentatia, a declarat pentru News.ro balerina Marina Minoiu, care ar fi trebuit si ea sa fie in spectacolul "The Dream", inlocuind-o sambata seara pe Mihaela Soare.

"As vrea sa subliniez lipsa de profesionalism a Operei Romane, condusa acum de dirijoul Tiberiu Soare si lipsa de respect fata de public", a afirmat Marina Minoiu.

Dupa ce balerinii aflati pe scena au inteles ca nu vor putea performa, dirijorul Tiberiu Soare s-a adresat publicului, spunand ca cei de pe scena nu sunt reprezentativi pentru baletul ONB.

Un balerin huiduit la Opera din Bucuresti: Cand ma duc la marile competitii si castig medalii, reprezint Romania!

Balerinul Cristian Preda, aflat pe scena Operei Nationale Bucuresti, cand spectacolul a fost anulat, a spus, intr-o declaratie pentru News.ro, ca, desi colegii l-au huiduit pentru ca il sustine pe Johan Kobborg si pentru ca a vrut sa danseze, reprezinta Romania atunci cand merge "la marile concursuri de balet din lume si castiga medalii".

"Dirijorul Tiberiu Soare a spus in fata publicului ca balerinii de pe scena nu reprezinta ONB. Este strigator la cer. Eu cand ma duc la marile concursuri de balet din lume si castig medalii reprezint aceasta institutie si Romania. Publicul ne-a aplaudat, cei din fosa au huiduit si se aplaudau singuri pentru protest", a povestit Cristian Preda, solit al baletului ONB.

Mai mult, acesta povesteste cum colegii lui nu au vrut sa deschida cortina: "Eu si colegii mei am deschis-o. Si publicul ne-a aplaudat", spune acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Opera Nationala Bucuresti scuze publice , #opera romana