Teatrul international ajunge pe strazile Bucurestiului in luna iulie: 40 de spectacole cu 300 de artisti din 9 tari

Duminica, 25 Iunie 2017, ora 16:15
5343 citiri
Teatrul international ajunge pe strazile Bucurestiului in luna iulie: 40 de spectacole cu 300 de artisti din 9 tari

Primaria Capitalei prin ARCUB organizeaza singurul festival international de teatru de strada din Bucuresti, care anul acesta devine cel mai mare eveniment de profil din tara.

Intre 1 si 30 iulie, a noua editie a festivalului aduce la Bucuresti sute de artisti internationali si peste 40 de spectacole din Franta, Columbia, Italia, Germania, Olanda, Austria, Spania si Romania, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti mareste in 2017 doza de distractie cu un program de spectacole de teatru de strada, in fiecare weekend din luna iulie, de vineri pana duminica, de la ora 19:00 pana la ora 23:00 in urmatoarele zone din Capitala: Piata George Enescu, Piata Revolutiei, Parcul Kretulescu, Calea Victoriei, Piateta Odeon, Piata Universitatii, Piata Constitutiei, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii si Centrul Istoric.

Astfel, in timpul zilei, strazile vor fi impanzite de spectacole itinerante ale artistilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie si street dance, statui vivante, personaje supradimensionate si parade de culoare, dans si muzica.

Reprezentatiile de seara anima peisajul bucurestean cu acrobati care danseaza pe calcane luminate de proiectii 2D sau suspendati deasupra orasului, cu spectacole de lumina, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentatii de tango, atmosfera de cabaret si costume spectaculoase.

Deschiderea Festivalului International de Teatru de Strada va avea loc sambata, 1 iulie, incepand cu ora 18:00 si va fi marcata prin trei momente spectaculoase semnate de companii internationale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc in parcul Unirii si va consta in reprezentatii ale unor artisti pe catalige, mascote si acrobati pe cabluri elastice.

Pentru al doilea moment al serii, "creaturi" cyborg gigantice, acrobati, artisti in costume spectaculoase si muzicieni ii invita pe trecatori sa se alature paradei care porneste din Parcul Unirii la ora 19:00 si ajunge in Piata Constitutiei.

Punctul culminant al serii incepe la ora 20:00, in Piata Constitutiei, care devine, pentru doua ore, scena unor spectacole de exceptie.

Productia italiana OSA va incanta publicul cu o alegorie de dans, muzica si culoare, pusa in scena de artisti suspendati de o piramida inalta de 20 de metri.

Spectacolul francez Microcosmos aduce in mijlocul multimii personaje gigant, populate de muzicieni si acrobati.

Seara se incheie cu spectacolul artistilor de la compania Kitonb - Carillon 3.1, care transforma Piata Constitutiei intr-un decor fantastic de proiectii de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice si numere de circ.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#teatru strada Bucuresti, #Festival teatru Bucuresti , #program teatru