Cirque du Soleil vine la Bucuresti cu o scena de 540 de metri patrati si 50 de artisti

Marti, 21 Februarie 2017, ora 09:15
4524 citiri
Cirque du Soleil vine la Bucuresti cu o scena de 540 de metri patrati si 50 de artisti
Foto: Facebook/Cirque du Soleil

Cirque du Soleil va aduce la Bucuresti, pentru cele sase reprezentatii ale spectacolul "Varekai", 50 de acrobati si muzicieni din 19 tari, precum si o logistica impresionanta din care nu va lipsi o scena de 540 de metri patrati.

Potrivit unui comunicat Events, decorurile, scena si aria de antrenament din backstage cantaresc aproape 2,5 tone. Zona din spatele scenei include o camera de fizioterapie dedicata, catering, garderoba si birouri administrative.

Echipamentele si tribunele vor ajunge in Romania incarcate in 30 de camioane, iar amenajarile vor fi facute in aproximativ o saptamana.

Garderoba "Varekai" contine peste 600 de costume, pantofi, peruci, palarii si accesorii. Pentru finalizarea costumelor originale, au fost necesare 33.000 de ore de munca minutioasa.

Costumele sunt realizate preponderent din lycra, la care se adauga materiale speciale, precum tije de titan. Saptamanal, sunt necesare 250 de ore de curatatorie pentru le pastra impecabile in turneu.

Toate costumele sunt fabricate la comanda, majoritatea fiind produse in atelierul propriu de la sediul central al Cirque du Soleil din Montreal, Canada. Singurul de acest gen din America de Nord, atelierul are peste 300 de angajati cu norma intreaga, specialisti in domenii precum incaltaminte, design textil, dantelarie, perucherie, imprimerie si palarii de dama.

Artizanii modeleaza palariile exact pe capetele celor care le poarta. Ei fac mulaje de gips pentru fiecare acrobat care intra in echipa circului, lucru care le asigura o precizie milimetrica.

Show-ul "Varekai" va avea sase reprezentatii la Bucuresti, in Pavilionul Central de la Romexpo - 3, 4, 5 si 6 mai de la ora 20:00 si 7 mai de la orele 13:00 si 16:30.

Biletele pot fi achizitionate, la pret intreg, la preturi cuprinse intre 127 de lei si 550 de lei, si cu reducere de 30%, pentru copii, cu preturi cuprinse intre 89 si 385 lei.

Potrivit organizatorilor, pentru copii cu varste intre 3 si 12 ani, inclusiv, accesul se face doar insotit de un adult, pe baza unui act valid ce stabileste varsta copilului: certificat de nastere, carnet de elev, pasaport. Biletele cu reducere pentru copii sunt disponibile in numar limitat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cirque du Soleil Bucuresti 2017 , #spectacole