Concert exclusiv Mozart la Sala Radio

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 19:54
1184 citiri
Concert exclusiv Mozart la Sala Radio
foto: Orchestra Nationala Radio

Mozart, compozitorul considerat adesea ca cel mai inzestrat muzician de geniu al tuturor timpurilor, este cel caruia ii este dedicat concertul Orchestrei de Camera Radio, ce se va desfasura miercuri, 2 martie, ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Brancusi.

In numai 35 de ani de viata, Mozart a compus un numar imens de lucrari, in diferite genuri muzicale: peste 600 de compozitii (opere, simfonii, concerte, partituri corale etc.), ducand la nivel de perfectiune un numar considerabil dintre creatiile sale. Genialul artist din Salzburg a fost idolatrizat de multi mari compozitori.

Despre Amadeus, Wagner spunea "Cel mai extraordinar geniu il ridica pe Mozart deasupra tuturor maestrilor, in toate secolele si in toate artele", iar Ceaikovski marturisea "Mozart este punctul culminant pe care frumusetea l-a atins in sfera muzicii".

In seara de la Sala Radio dedicata exclusiv marelui Mozart veti asculta Casatiunea nr. 1 in sol major, gen muzical compus pentru evenimente in aer liber desfasurate in timpul verii, aceasta lucrare fiind conceputa pentru a celebra trecerea studentilor din Salzburg la un ciclu de invatamant superior. Concertul nr. 20 in re minor pentru pian si orchestra a avut premiera la Viena in 1785, cu Mozart insusi ca solist.

La Sala Radio il veti asculta in ipostaza solistica pe pianistul Lucian Velciu. Seara se va incheia cu Simfonia nr. 36, supranumita Linz, de la numele orasului austriac unde Mozart a facut un popas in drumul dintre Viena si Salzburg. Familia nobiliara din oras i-a cerut sa prezinte un concert, ceea ce a facut ca genialul Amadeus sa scrie simfonia in doar 4 zile!

Evenimentul se deruleaza sub bagheta lui Cristian Brancusi, membru fondator al Orchestrei de Camera Radio si dirijor principal al acesteia.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#spectacol muzica simfonica Bucuresti, #spectacol Orchestra Nationala Radio , #spectacole