Pene, dantela, bijuterii cusute manual: Costumele acrobatilor Cirque du Soleil

Vineri, 02 August 2013, ora 21:34
1169 citiri
Pene, dantela, bijuterii cusute manual: Costumele acrobatilor Cirque du Soleil

La inceput de septembrie, spectacolele Alegria vor aduce pe scena Pavilionului Central de la Romexpo Bucuresti o atmosfera de poveste. Este ultima ocazie a romanilor de a vedea unul dintre cele mai iubite spectacole din istoria Cirque du Soleil: dupa 20 de ani in arene, 2013 este ultimul an de in care se mai sustin reprezentatii ale productiei Alegria.

Costumele fastuoase ale celor 55 de artisti si muzicieni din distributia Alegria sunt realizate din tesaturi bogat colorate, lucrate cu multa migala, detaliile din dantela, pene si paiete fiind aplicate manual. Ele evoca extravagantele costume purtate de aristocratia de la Versailles.

Personajele dispun de o garderoba de peste 400 de costume, inclusiv pantofi facuti la comanda, peruci, palarii si accesorii. Costumele sunt fabricate la Montreal, in sediul central international al Cirque du Soleil, in atelierele de creatie unde lucreaza peste 300 de artizani.

Cele mai multe dintre costume sunt fabricate din lycra, un material flexibil si confortabil pentru artisti, usor de intretinut. Este nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a crea un costum al personajelor Nostalgicele Pasari Batrane. Fiecare dintre costumele cantaretelor contine mai mult de 200 de bijuterii cusute manual.

Echipa Alegria responsabila cu garderoba este alcatuita din 4 grupuri angajate permanent si 2 sau 3 angajati locali in fiecare oras. Acestia sunt responsabili cu intretinerea si reparatia costumelor si se deplaseaza in turnee cu masini de spalat si uscatoare de haine.

Alegria (cuvant spaniol care inseamna optimism, bucurie, veselie) dispune de o distributie internationala de 55 de performeri si muzicieni din 15 tari. Alegria adopta un stil baroc, de opera, cu costume viu colorate, muzica originala interpretata live si o serie de detalii ce vin sa imbogateasca spectacolul uimitor de atletism si arta. Rezultatul este un amestec impresionant de indemanare, forta si viteza combinate cu acrobatii elegante, aproape eterice. Alegria este mai mult decat un spectacol... este o experienta unica si emotionanta care va captiva spectatorii de toate varstele.

Biletele pentru Alegria se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Program (5-8 septembrie 2013):

Joi, 5 septembrie, orele 20:00

Vineri, 6 septembrie, orele 20:00

Sambata, 7 septembrie, orele 20:00

Duminica, 8 septembrie, orele 13:00 si 17:00

BILETE:

Adulti

VIP: 500 RON

Premium: 350 RON

Tribune: 250 RON, 230 RON, 210 RON, 190 RON, 150 RON, 110 RON

Copii (pana la 12 ani, inclusiv):

VIP: 350 RON

Premium: 245 RON

Tribune: 175 RON, 161 RON, 147 RON, 133 RON, 105 RON, 77 RON

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#spectacol Cirque du Soleil, #costume spectacol Cirque du Soleil, #Cirque du Soleil Bucuresti , #spectacole