Premiera absoluta in Bucuresti: American Night Dream

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 19:00
1407 citiri
Premiera absoluta in Bucuresti: American Night Dream

Prima editie a evenimentului "American Night Dream" se va desfasura joi, 18 decembrie, la Teatrul Elisabeta din Bucuresti, incepand cu ora 20:00.

Spectacolul promite spectatorilor o seara energizanta si cateva premiere absolute pe scena muzicala bucuresteana: un mix de piese de jazz si musical cantate atat in limba engleza cat si in limba romana, la care se adauga interpretarea inedita a unor melodii pur romanesti, intr-un auntentic stil gospel, de catre invitatul special al serii, artistul si cantaretul american Calvin McClinton. Alaturi de el va participa si cunoscuta cantareata Claudia Pavel (Creamn. red.) interpretand in premiera in Romania piese celebre de musical si swing.

Invitatul special al "American Night Dream" este interpretul si compozitorul american Calvin McClinton, specialist in muzica afro-americana si teatru muzical. El este autorul unui musical ce are la baza povestea romaneasca "HarapAlb", inspirandu-se din melodii folclorice romanesti. Spectatorii vor putea vedea o mostra din acest spectacol in cadrul "American Night Dream".

Una dintre surprizele serii va fi interpretarea unei melodii din folclorul romanesc in stil gospel. Mai mult, una din melodiile Mariei Tanase va fi pusa in scena intr-o maniera inedita si o coregrafie speciala.

Claudia Pavel (Cream n.red.) va aduce cateva melodii de succes de pe Broadway pe scena Teatrului Elisabeta din Bucuresti. Ea se va transforma, pret de cateva minute, in Sally Bowles, chemandu-ne "la cabaret".

In spectacol ne vor mai incanta actritele Dana Rotaru si Ana Pasti. Prima ne va impresiona cu interpretarea de forta, originala, a unor piese celebre din musicalul american. Dana Rotaru a fost selectionata de catre celebrul regizor australian Stephen Barlow pentru a juca in "Fantoma de la Opera", care va avea premiera la Bucuresti in viitorul apropiat.

Pe de alta parte, Ana Pasti este singura actrita din Romania care a obtinut o bursa Fulbright pentru actorie. Intoarsa recent in tara, dupa finalizarea master-ului in actorie la University of Southern California, Los Angeles, Ana Pasti va sustine un moment de jazz si poezie americana. Prin talentul ei va da viata experientei americane, pastrand insa sensibilitatea romaneasca.

"Ne-am dorit un spectacol original, care sa ofere publicului un tip de dialog cultural aparte. Ne-am dorit o imbinare armonioasa, inedita, a unor piese din musical-uri ce au facut istorie pe Broadway, interpretate cu sensibilitate romaneasca, si a unor piese romanesti in versine gospel. Este un spectacol-intalnire intre doua lumi diferite, unite insa prin vocea unor artisti de exceptie," spune Adina Sadeanu, producatorul "American Night Dream".

Biletele la spectacolul "American Night Dream" sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta (Bulevardul Regina Elisabeta nr.45) si online pe www.bilet.ro, la trei categorii de preturi - 60 (primele cinci randuri), 50 si, respectiv, 40 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#spectacol American Night Dream, #spectacol Bucuresti Claudia Pavel, #spectacol Bucuresti Calvin McClinton , #spectacole