Recital trupa a cappella finalista la Eurovision si violoncelistul Razvan Suma

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 21:49
1901 citiri
Recital trupa a cappella finalista la Eurovision si violoncelistul Razvan Suma
foto: Orchestrele si Corurile Radio Romania

Scurt exercitiu de imaginatie: alegeti una dintre melodiile preferate. Scoateti apoi, unul cate unul, instrumentele muzicale sau orice efect special si pastrati doar vocea umana. Si nu una singura, ci sase voci cu un timbru deosebit, minunat armonizate, care interpreteaza melodii de jazz sau slagare pop-rock din repertoriul international, fara nici un acompaniament muzical, redand doar vocal sonoritatea instrumentelor.

O astfel de experienta sonora va avea loc vineri, 2 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Blue Noise este trupa a capella pe care ati apreciat-o in martie 2015 cu piesa "Love Won't Run Away" in finala nationala Eurovision.

Ceea ce ii defineste asadar pe cei de la Blue Noise - care se autointituleaza generic "laboratorul de voci" - este sonoritatea deosebita. Melodiile lor sunt exclusiv vocale, interpretate fara nici un acompaniament orchestral. Cei 6 membri ai trupei - Veronica Prodan, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore, Bogdan Tudor, Denis Bolborea - vor avea de aceasta data un invitat special pe scena Salii Radio, in cadrul unui eveniment exceptional in care vocile Blue Noise se vor lasa completate de sunete de violoncel. Este vorba despre violoncelistul Razvan Suma, solist concertist al orchestrelor radio, care - pe langa prezenta sa constanta in zona muzicii clasice si cunoscutele sale turnee nationale derulate sub genericul "Va place...? " - a participat si la proiecte mai putin conventionale, adresate unui public tanar, deschis la inovatie.

Premianti ai multor concursuri muzicale instrumentale, vocale, de jazz si cu foarte multe colaborari cu artisti cunoscuti din tara, dar si din strainatate, membrii trupei Blue Noise va propun la Sala Radio un recital cu piese din repertoriul international (cateva dintre ele interpretate chiar in aranjamentul propriu). Veti asculta Chanson D'Amour (The Ra- Da- Da- Da- Da Song), When You Wish upon a Star, Seaside Rendezvous, Under Pressure, Prime Time Blues, Pass me the Jazz, Le Grand Tango, La Vie en Rose sau Love Won't Run Away.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#spectacol BlueNoise Razvan Suma, #spectacol Blue Noise Bucuresti , #spectacole