Spectacole, muzica de calitate si relaxare: Ce vedem astazi online

Luni, 23 Martie 2020, ora 16:05
4712 citiri
Spectacole, muzica de calitate si relaxare: Ce vedem astazi online
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Viata online incepe sa devina tot mai animata, pe masura ce marile scene dramatice sau lirice incep sa transmita spectacole in direct sau difuzeaza pe internet inregistrari de gala.

Spre exemplu, in aceasta seara puteti vedea spectacolul "The Sunset Limited" in direct la Unteatru, "Parlez-moi d'amour" difuzat pe pagina oficiala de Facebook a Teatrului de Balet Sibiu, iar pentru cei mici puteti urmari pagina Teatrului Tandarica, unde se transmite spectacolul "Craiasa Zapezii", de la ora 18:00.

Mai mult, in cazul in care ati ratat premiera de duminica din cadrul Festivalului George Enescu, inca puteti gasi online Paganini Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra. Spectacolul dureaza o ora si 45 de minute.

Tot deluni incepe difuzarea Conferintelor Teatrului National, urmand ca, din 27 martie Teatrul de Comedie sa lanseze in online programul "Comedia in carantina".

"The Sunset Limited", Live, la unteatru

Cei de la unteatru nu isi suspenda activitatea in aceasta perioada, insa restrictioneaza accesul publicului in sala de spectacole. Astfel, spectacolele programate pentru luna martie poti fi urmarite live, printr-o transmisiune privata.

Astazi, incepand cu ora 19:00, puteti urmari "The Sunset Limited", cu Serban Pavlu si Richard Bovnoczki, regia - Andrei si Andreea Grosu, scenografia - Vladimir Turturica.

"The Sunset Limited e o intalnire. O intalnire autentica . Plina de bucurie. E felul nostru de a ne deschide. E o poveste despre fragilitate si indrazneala. E despre tine. Si despre noi. Netrucat. E despre cele mai intunecate ganduri si despre cele mai gingase incercari.

E despre iubire sau despre absenta ei. E despre prietenie. E despre Dumnezeu.Sau nu. E despre toate astea si despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ti se pot intampla. Atat de personal ca ti se face frica. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie. Atat.

Acesta nu este o prezentare a spectacolului. E putin mai mult. E o confesiune. Curajoasa.", se arata in descrierea evenimentului creat pe Facebook de unteatru.

"Parlez-moi d'amour", Teatrul de Balet Sibiu

"'Parlez-moi d'amour' 'vorbeste' despre iubire, sub toate formele ei - tandra, pasiv-agresiva, pasionala - pe muzica unor interpreti precum Edit Piaf sau Serge Gainsbourg ori a unor compozitori clasici francezi (Debussy, Ravel etc.).

Un spectacol de dans contemporan in coregrafia lui Martin Chaix, care a avut premiera in decembrie 2018", se arata in descrierea evenimentului de pe pagina de Facebook a Teatrului de Balet Sibiu.

"Craiasa zapezii", Teatrul Tandarica

Teatrul Tandarica difuzeaza online inca un spectacol pentru cei mici. Astfel, incepand cu ora 18:00, povestea "Craiasa zapezii", adaptata dupa basmul lui Hans Christian Andersen, va rula in online, in regia lui Cristian Pepino.

"Spectacolele sunt pastrate un timp limitat pe pagina noastra de Facebook pentru ca vor fi RELUATE", anunta reprezentantii Teatrului Tandarica pe pagina lor.

Conferintele Teatrului National

Astazi, incepand cu ora 14:00 pana la ora 17:00, pot fi vizionate conferintele "Prof. Dr. Vintila Mihailescu: Omul si tehnologia. O istorie antropologica a viitorului" si "Prof. Dr. Dumitru Bortun: Romania - o enigma, un miracol si un paradox. Sarcinile urmatoarei generatii! - 18 Noiembrie 2018".

"Incepand de luni, 23 martie 2020, Teatrul National "I.L.Caragiale" ofera spre vizionare on-line, pe canalul de youtube al TNB, inregistrarile live ale Conferintelor Teatrului National, desfasurate in cadrul Programului TNB- Parateatral. Initiate cu aproape opt decenii in urma de scriitorul Ion Marin Sadoveanu, Conferintele Teatrului National au reintrat in programul curent al TNB incepand cu anul 2006, oferind publicului, bilunar, prelegerile unor personalitati marcante ale culturii romane pe teme dintre cele mai diverse si incitante", se arata in anuntul institutiei.

Don Carlo de Giuseppe Verdi, Opera Nationala Bucuresti

Astazi, 23 martie, ora 18:30, in cadrul programului "Seri de Opera Online", veti putea urmari opera Don Carlo de Giuseppe Verdi.

Numita chiar de cel care a compus-o grand opera a la francaise, "Don Carlo"-ul lui Verdi spune o poveste despre istorie, politica, religie si dragoste cu un final tragic si demn de toate marile scene lirice ale lumii pe care s-a montat.

Inregistrarea spectacolului va fi disponibila pe pagina oficiala de Facebook a Operei Nationale Bucuresti, cat si pe link-ul www.operanb.ro/operaonline, astazi, incepand cu ora18:30, fiind accesibila publicului pe durata difuzarii spectacolului.

Festivalul Enescu Online

Incepand de duminica, este deja online Orchestra si Corul Maggio Musicale Fiorentino, sub bagheta dirijorului Fabio Luisi. Solistul invitat este violonistul rus Sergei Krylov.

In program: Concertul nr. 1 pentru vioara si orchestra op. 6 - de Niccolo Paganini si Simfonia a III-a in do major op. 21 de George Enescu.

Saptamana lui Wagner la Opera Metropolitana din New York

Seria de spectacole online transmise de Opera Metropolitana din New York continua cu opera "Tristan si Isolda" a lui Wagner.

In rolurile principale s e regasesc Wendy Bryn Harmer, Stephanie Blythe, Richard Croft, Gerhard Siegel, Dwayne Croft, Bryn Terfel, Eric Owens si Hans-Peter Konig. Spectacolul se afla sub bagheta dirijorala a maestrului James Levine si a fost interpretat pe 9 octombrie 2010.

Sport si deconectare... online

In plus, cei de la Hotpod Yoga incep o serie de clase online, prima dintre ele fiind chiar luni de la ora 18:30.

Daca esti in cautarea unei carti bune, Editura Humanitas a anuntat ca pune la dispozitie o multime de e-book-uri gratuite, iar platforma Scribd ofera o luna gratuitate pentru toate e-book-urile si audiobook-urile sale.

De asemenea, cei mici s-ar bucura tare mult sa vada ce mai fac animalutele din marile gradini ale lumii, nu-i asa? Pentru ei, cei de la AirlinesTravel au adunat la un loc "Lista gradinilor zoologice cu live streaming".

Iar pentru viitor, sa nu uitam ca Teatrul de Comedie pregateste lansarea programului "Comedia in Carantina", care se va desfasura in perioada 27 martie - 15 mai.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ce vedem azi online, #spectacole online , #spectacole