Stagiunea Salii Radio se inchide cu Verdi

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 19:09
693 citiri
Stagiunea Salii Radio se inchide cu Verdi

Stagiunea 2012 - 2013 de la Sala Radio se va incheia vineri, 21 iunie, printr-un spectacol care va reda Recviemul lui Verdi, in anul in care intregul glob sarbatoreste 200 de ani de la nasterea marelui compozitor.

Lucrarea a fost asternuta pe hartie la moartea poetului si romancierului italian Alessandro Manzoni, care a initiat simbolic miscarea de unificare a Italiei - Risorgimento.

Prima interpretare a Recviemului a avut loc la biserica San Marco din Milano, in 1874, chiar sub bagheta compozitorului, tot Verdi fiind si cel care a dirijat lucrarea sa trei zile mai tarziu pe scena celebrului teatru Scala din Milano, obtinand imediat succes de public.

Ca o poveste care se inchide circular, Orchestra Nationala Radio va incheia stagiunea sub bagheta dirijorului ei principal, Tiberiu Soare.

Stagiunea 2012 - 2013

La inceput de octombrie 2012, stagiunea Orchestrelor si Corurilor Radio Romania se deschidea prin concertul eveniment conceput in jurul capodoperei "Carmina Burana" a lui Carl Orff.

Numerosi artisti invitati din tara si de peste hotare, romani si straini, evenimente speciale, primul concert din istoria Orchestrei Nationale Radio la Chisinau, participarea la cel mai important festival de muzica din China - Shanghai Spring International Festival 2013 - cea de-a doua editie a Festivalului Viori de colectie la Sala Radio, Concertul Regal in onoarea Zilei Regalitatii, participarea la concertul sustinut de Andrea Bocelli la Bucuresti, sunt numai cateva dintre cele mai frumoase momente pe care vi le-au oferit de-a lungul stagiunii 2012-2013 Orchestrele si Corurile Radio Romania.

Mai multe informatii despre Orchestrele si Corurile Radio pe www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane si in Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, precum si la Casa de bilete a Salii Radio.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#spectacol incheiere stagiune Sala Radio, #Sala Radio Verdi, #stagiune sala radio , #spectacole