Hai in strada, cu Cristina Cioran: E festival, B-Fit in the Street! - Programul pentru sambata si duminica

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 07:22
4144 citiri
Hai in strada, cu Cristina Cioran: E festival, B-Fit in the Street! - Programul pentru sambata si duminica
Foto: Arhiva personala/Cristina Cioran

Vine vara, bine-mi pare, in Bucuresti e distractie mare! "B-Fit in the Street!" este Festivalul International de Teatru de Strada, care umple strazile Bucurestiului de muzica, lumina, papusi, personaje, culoare.

Festivalul a inceput joi si tine pana duminica seara. Astazi, sambata, puteti vedea trupele din Spania, Marea Britanie, Italia, Slovacia, Germania, Romania si Olanda, care au facut deja cunostinta cu publicul bucurestean.

Acestia au impanzit strazile principale din Centrul istoric cu spectacole itinerante de acrobatii pe catalige, personaje fantastice, muzicanti, statui vivante, dar si spectacolul "Zidul", al celor de la Teatrul Masca.

Suntem la a opta editie "B-FIT in the Street!", organizata de ARCUB, Centrul Cultural al Bucurestiului si recunosc faptul ca imi face o deosebita placere, in fiecare an, sa am grija ca lucrurile sa mearga bine la festival deoarece si in acest an fac parte din echipa de organizatori ai Arcub.

Sambata seara, de la 21:30, "B-FIT in the Street!" transforma Piata George Enescu intr-o scena deschisa, cu proiectii video si decoruri la scara mare, prin productia olandeza Globe.

Incepand cu ora 22.20 are loc parada artistilor, asa ca ne putem vedea pe Calea Victoriei, de la Ateneu spre Piata Universitatii. Aici, de la 22:45 are loc reprezentatia celor de la Quidams - spectacolul "Horses of Light and Pegasus".

Ultima zi de "B-FIT in the Street!" incepe, duminica, de la ora 17.00, cu lectii de istorie in aer liber, aduse de artisti din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfara burlesca din Franta si numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, ce vor tine publicul pe strazi pana pe la orele 23.00.

Sarbatoare si in cartierele Capitalei

In premiera pentru anul acesta, festivalul merge si in cartiere, in calitate de eveniment integrat in candidatura orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.

In paralel cu spectacolele itinerante din centrul orasului, bucurestenii sunt asteptati sambata seara, de la ora 18.00, in Parcul Humulesti din Ferentari si duminica, 12 iunie, de la ora 17.00, in Parcul Moghioros din Drumul Taberei, pentru reprezentatii "B-FIT in the Street!" din Franta (Imperial Kikiristan), respectiv Italia (Flag Wavers Rioni).

Programul complet al festivalului si detalii despre trupele participante si spectacole sunt disponibile pe www.bfitfestival.arcub.ro si pe Facebook, pe pagina "B-FIT in the street".

Accesul la toate reprezentatiile din cadrul festivalului este gratuit.

Detalii pe arcub.ro.

Urmariti-ne pe Facebook si Twitter!

Descarca aplicatia ARCUB: Android si iOS!

Daca nu stiai, ARCUB, care "raspunde" de Festivalul International de Teatru de Strada - "B-FIT in the Street!", organizeaza si cel mai mare Festival International de Jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, Festivalul de Muzica Clasica, Bucharest Music Film Festival si Festivalul International al Luminii Spotlight, condimentand astfel viata culturala a Bucurestiului si inscriindu-l in randul marilor capitale ale lumii.

Va pup,

Cristina Cioran

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Festival in strada, #B FIT in the Street, #festival weekend Bucuresti, #teatru strada iunie 2016, #Cristina Cioran recomandari timp liber , #stiri timp liber