Bucurestiul, invadat de martisoare

Joi, 26 Februarie 2009, ora 16:59
1646 citiri
Bucurestiul, invadat de martisoare
Foto: Romania Libera

Zonele deja traditionale ale Capitalei vor fi in curand invadate de masute si chioscuri la care se vand produsele vestitoare de primavara.

Primariile de sector au eliberat, pana in prezent, peste 1.500 de autorizatii de ocupare a domeniului public pentru vanzarea martisoarelor si a produselor specifice zilelor de 1 si 8 martie, informeaza Newsin.

In perioada 20 februarie - 8 martie, peste 130 de comercianti pot vinde in sectorul 1 martisoare si alte suveniruri specifice acestei perioade in casutele special amenajate in acest scop.

Potrivit administratiei locale, casutele sunt situate in zonele Piata Romana, Piata Universitatii, Sala Dalles, Calea Dorobanti - Perla, strada Radu Beller, Piata Garii de Nord, bulevardul Aerogarii, soseaua Pipera - Metrou Aurel Vlaicu, bulevardul Aviatorilor si bulevardul Ion Mihalache, colt cu bulevardul Maresal Averescu.

Si primaria sectorului 2 s-a confruntat cu un numar mare de solicitari din partea micilor mestesugari pentru a-si putea expune si vinde produsele pregatite de ei.

400 de autorizatii de vanzare a martisoarelor au fost eliberate catre persoanele fizice si agentii economici interesati sa comercializeze in aceste zile produsele si cadourile specifice primaverii.

Principalele zone puse la dispozitie de primarie pentru ocuparea temporara a spatiului public sunt in Piata Rosetti, Piata Iancului, Calea Mosilor, sos. Colentina, sos. Stefan cel Mare, Mihai Bravu, bd. Carol si bd. Dacia.

Primaria sectorului 3 a eliberat, de asemenea, 125 de autorizatii pentru comercializarea martisoarelor, in perioada 23 februarie - 8 martie.

Zonele in care se pot cumpara martisoare pentru zilele de 1 si 8 martie sunt: la statiile de metrou Dristor, Nicolae Grigorescu, in zona Pietei Titan, complexul Ambrozie, intersectiile Calea Vitan cu Ramnicu Sarat si Calea Vitan cu Mihai Bravu, Republica, 1 Decembrie 1918 intersectie cu Theodor Pallady.

In sectorul 4 au fost eliberate 420 de autorizatii pentru comercializarea produselor destinate sarbatorilor lunii martie, vanzarea fiind permisa in intervalul 24 februarie - 8 martie.

Spatiile puse la dispozitie de Primaria sectorului 4 pentru comerciantii de martisoare sunt Calea Serban Voda (statia de metrou Eroii Revolutiei), intersectia sos. Giurgiului cu str. Verigei, zona Tineretului, bd. Marasesti, intersectia bd. Unirii cu str. Regina Maria, zona Timpuri Noi, Aparatorii Patriei, Big Berceni, Brancoveanu.

In sectorul 5 martisoarele se pot vinde intre 24 februarie si 9 martie in locurile deja cunoscute de bucuresteni, respectiv, Eroilor, Calea Rahovei, Piata Kogalniceanu si zona Unirii. Au fost emise de administratia locala aproximativ 150 de autorizatii pentru ocuparea domeniului public.

Peste 300 de autorizatii temporare pentru comercializarea martisoarelor si a cadourilor specifice zilelor de 1 si 8 martie au fost eliberate si in sectorul 6 al Capitalei.

Potrivit administratiei de sector, locatiile autorizate sunt zonele adiacente pietelor agro-alimentare si ale magazinelor comerciale. Alte 250 autorizatii temporare au fost eliberate de Administratia Pietelor sector 6.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#tarabe martisoare Bucuresti , #teatre