Ce putem vedea in aceasta toamna la stagiunea teatrala de la Palatul Copiilor

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 22:49
1522 citiri
Ce putem vedea in aceasta toamna la stagiunea teatrala de la Palatul Copiilor

Din luna octombrie se reia stagiunea gazduita de Palatul National al Copiilor din Bucuresti. Aceasta va include spectacole de marca, indragite si apreciate de publicul bucurestean.

Spectacolul "Podu'", in regia lui Horatiu Malaele, este o reprezentatie care se bucura de succes la mai bine de doi ani de la premiera in actuala formula. Piesa are la baza lucrarea "Podul sinucigasilor", a dramaturgului Paul Ioachim. Spectatorii urmaresc, timp de o ora si jumatate, o reprezentatie plina de farmec si umor, in care un intelectual neinteles, interpretat de Horatiu Malaele, un indragostit - jucat de George Ivascu, si o artista - interpretata de Meda Victor, cocheteaza cu ideea de a-si incheia socotelile cu viata.

Personajele se intalnesc pe "podul sinucigasilor", unde isi povestesc propriile drame si asteapta un tren care sa le puna capat zilelor. Ideea sinuciderii nu se concretizeaza, insa, pentru niciunul dintre eroi.

Potrivit lui Horatiu Malaele spectacolul: "este o piesa unicat cu o tema nemaiauzita. Marilor nostri nihilisti, celor care condamna dezastrul vietii si nesansa nasterii, Paul Ioachim le propune aceasta solutie de compromis: supravietuirea prin actul sinuciderii."

"Podu'" un adevarat regal actoricesc, din care razbate idee ca viata meria sa fie traita, se va juca pe 11 octombrie la Palatul National al Copiilor.

Schimband registrul, pe 18 octombrie va putea fi vazuta comedia "Crima la Howard Johnson". Piesa, scrisa de Ron Clark si Sam Bobrick, aduce in scena trei personaje: Mitchell Lovell (Emanuel Parvu), Arlene Miller (Raluca Rusu) si Paul Miller (Marius Galea). Talentatul Emanuel Parvu a contribuit la acest spectacol dintr-o tripla ipostaza: traducator al piesei, actor si regizor al spectacolului.

Avem de a face cu o comedie adevarata, la care se rade pe saturate. Actiunea, plasata in perioada interbelica, graviteaza in jurul clasicului triunghi conjugal, alcatuit din sot, sotie si amant. Miza este o tentativa de crima, iar locul este o camera a Hotelului Howard Johnson. Planul de bataie pare simplu si rapid: atragerea in cursa a victimei si lichidarea ei, pentru ca ceilalti doi protagonisti sa poata trai fericiti, pana la adanci batraneti. Numai ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea de la...hotel, de aici decurgand o serie de situatii haioase.

Potrivit lui Emanuel Parvu, spectacolul este: "comic, hilar, construit pentru public".

Prima saptamana a lunii noiembrie aduce pe scena Palatului Copiilor un spectacol de exceptie, cu o distributie pe masura: O noapte furtunoasa. Aceasta se va juca pe 7 noiembrie si ii va avea aduce in fata publicului pe: Maia Morgenstern, Ioan Gyuri Pascu, Mircea Rusu, Doru Ana, Radu Iacoban, Raluca Petra si Ioana Calota.

Spre deliciul spectatorilor, Maia Morgenstern va fi o Veta pasionala si plina de vigoare, Raluca Petra ii va tine isonul in rolul amorezatei Zita, Doru Ana si Mircea Rusu vor crea cuplul de "incuiati", care-si apara cu orice pret "onoarea de familist", iar Ioan Gyuri Pascu il va intruchipa pe Rica Venturiano.

Maia Morgenstern este entuziasmata de distribuirea in rolul Veta, pe care nu il mai jucase niciodata pana acum: "este o mare bucurie si o mare emotie sa te apropii de acest rol, care-ti ofera atat de multe posibilitati. Din pacate, este un rol atat de actual!".

Iubitorii de teatru vor fi intampinati cu inca o comedie si pe 13 noiembrie, cand se va juca spectacolul "Doctori de femei". Este vorba despre o comedie bulevardiera ce are la baza textul dramaturgului francez Georges Feydeau. Urmand indicatiile regizorale ale lui Emanuel Parvu, actorii Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartau, Cristina Cioran, Mariana Danescu, Vlad Corbeanu si Gabriel Costin reusesc sa tina in priza, timp de doua ore, publicul cu replici incitante si situatii pe masura.

Subiectul se invarte in jurul doctorului Moulineaux, care face eforturi sa iasa "basma curata" dupa ce infidelitatea ii este descoperita, la doar sase luni de la casatorie, nu doar de sotie, ci si de soacra.

Biletele pentru piesele de teatru gazduite in octombrie si noiembrie de Palatul National al Copiilor se gasesc in reteaua Vreau Bilet - Unirea Shopping Center etajul 2, locatiile Music Box (Matei Basarab 16 si Soseau Pipera nr 2), Palatul Copiilor, Sala Palatului si online pe vreaubilet.ro si startickets.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#spectacole teatru palatul copiilor, #palatul national copii bucuresti , #teatre