Concertul Leonard Cohen, mutat din cauza Tuborg GreenFest

Joi, 27 August 2009, ora 23:41
1996 citiri
Concertul Leonard Cohen, mutat din cauza Tuborg GreenFest
Foto: IrishTimes.com

Concertul Leonard Cohen programat initial in Piata Constitutiei din Capitala, pe 4 septembrie, va avea loc pe stadionul Tineretului, din cauza festivalului Tuborg Green Fest, care ameninta buna desfasurare a evenimentului, au anuntat, joi, organizatorii.

"Concertele lui Leonard Cohen se asculta cu mana pe buze pentru a pastra tacerea, cu ochii inchisi pentru a degusta atmosfera. Pur si simplu nu putem risca, in Piata Constitutiei, ca peste 'Hallelujah' si 'Dance me to the End of Love' sa se auda muzica unui intreg festival din parcul Izvor.

Suntem profund dezamagiti ca Tuborg, pana acum unul din suporterii cunoscuti ai muzicii in Romania, a ales sa-si organizeze evenimentul in aceeasi zi si atat de aproape de concertul lui Cohen, demonstrand o lipsa elementara de respect fata de mii de spectatori", explica Sorina Burlacu, director general al companiei Events.

Promotorul turneului Leonard Cohen spune, la randul sau, ca un festival al berii organizat in apropiere nu poate sa nu afecteze buna desfasurare a concertului.

Concertul Leonard Cohen va incepe la ora 20.00. La aceeasi ora, in parcul Izvor, aflat in vecinatatea locului initial de desfasurare a concertului Cohen, este programata o sesiune de mixaje The Crystal Method, iar de la ora 21.00 va canta trupa de muzica electro Chicane. Ambele evenimente din parcul Izvor fac parte din Tuborg Green Fest.

Emagic: Motivele invocate pentru mutarea concertului Leonard Cohen sunt nefondate

Firma Emagic considera ca motivele invocate de concurentii de la Events pentru mutarea locului de desfasurare a concertului Leonard Cohen la Bucuresti, respectiv riscurile ca acest eveniment sa fie afectat de vecinatatea cu Tuborg Green Fest, sunt nefondate.

"Ne intristeaza faptul ca un alt organizator de concerte alege aceasta modalitate pentru a-si masca propriile probleme si a crea o imagine falsa in randul mass-media si al publicului.

Noi am expus detaliile tehnice companiei Events si am discutat cu reprezentantii acesteia si cu Primaria Bucuresti toate aceste detalii, concluzia oficialitatilor locale fiind de asemenea ca cele doua spectacole pot coexista fara probleme", a precizat, intr-un comunicat de presa, managerul Emagic, Laura Coroianu.

Cei de la Emagic aduc ca argument punctul de vedere al firmei care a asigurat productia tehnica a primului concert Leonard Cohen in Romania, organizat tot de Events, anul trecut, pe stadionul Arcul de Triumf.

In toamna anului trecut, artistul canadian si-a serbat ziua de nastere in aplauzele a zece mii de fani romani, intr-un concert desfasurat cu casa inchisa, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#concert Leonard Cohen mutat, #festival Tuborg Izvor , #teatre