Filmul saptamanii The Brothers Bloom - O comedie sincera (Video)

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 12:56
1384 citiri
Filmul saptamanii The Brothers Bloom - O comedie sincera (Video)
Foto: Imdb

"Fratii Bloom" este un film in general placut, pe alocuri surprinzator si adesea comic in prezenta unor actori excelenti (Adrien Brody, Mark Ruffalo si Rachel Weisz). Se incadreaza perfect in genul filmelor "cu hoti" si nu dezamageste deloc.

Din copilarie, Stephen - fratele mai mare - a inventat planuri elaborate pentru inselatorii si a creat personaje si scenarii ca sa-l convinga pe fratele sau mai mic sa i se alature.

Adulti fiind, Stephen si prietena sa Bang Bang (care vorbeste foarte rar) continua inselatoriile, luand viata ca pe o sceneta. Pentru Bloom, fratele mai mic, jocul s-a cam invechit insa.

O intalnesc pe Penelope, o tanara frumoasa, bogata si putin ciudata, care traieste singura intr-un castel si are probleme cu socializarea. Este victima perfecta pentru cei doi frati, care, din momentul ce isi intind plasa, o si "prind" pe tanara. Doar ca unul dintre frati se indragosteste de ea si de aici incep problemele.

Firul povestii se "rasuceste" de multe ori (cam prea multe), fara sa ne dea indicii cand este o farsa si cand e real. O face insa in mod interesant, placut, fara sa plictiseasca sau sa forteze limitele bunului-simt.

Actorii sunt un deliciu, in special Rachel Weisz care o joaca pe nebunatica mostenitoare din New Jersey, traind aventura vietii sale alaturi de cei doi frati. Mark Ruffalo este sincer tot timpul, chiar si atunci cand pregateste o farsa elaborata. Brody este asa de fluent si delicat, iar contraditiile sale suna intotdeauna logic.

Locatiile filmului sunt superbe si foarte cunoscute in zona de Est a Europei. Filmarile s-au desfasurat in Serbia, Muntenegru, Romania si Cehia si au totalizat 20 milioane de dolari, deci nu vor lipsi nici exploziile specifice holywoodiene- inutile in majoritatea cazurilor.

"Fratii Bloom" este o comedie simpla, invioratoare uneori, dar nu se ridica la nivelul filmelor de gen ca Ocean's Eleven sau Matchstick Man. Placut pentru serile linistite de duminica.

Replica favorita:

Bloom: "I'm tired of living in a scripted life"

Scena favorita:

Parcarea unui Lamborghini galben in fata castelului romanesc.

Cronica realizata de Alecu Chelaru

Movies and business

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Adrien Brody, #Mark Ruffalo si Rachel Weisz , #teatre