Locuri din Bucuresti potrivite pentru o plimbare perfecta

Duminica, 18 Ianuarie 2009, ora 08:57
17624 citiri
Locuri din Bucuresti potrivite pentru o plimbare perfecta

Timpul liber, care ne ramane in afara orelor de serviciu, cautam sa-l exploatam cat mai bine, pentru a avea cateva clipe de relaxare.

Fiecare dintre noi incearca sa fuga de monotonie si sa scape de stresul cotidian prin diverse activitati, menite sa ne creeze o stare cat mai confortabila.

Ascultam muzica, mergem la teatru, citim o carte, iesim la o bere, ne uitam la un film, sunt doar cateva dintre modalitatile pe care le folosim pentru a transforma timpul liber intr-o perioada placuta.

Totusi, avem nevoie de franturi de timp pe care sa le petrecem departe de agitatia care ne inconjoara, in fiecare zi si dorim sa ne relaxam printr-o plimbare, intr-un loc linistit.

Mersul la munte sau intr-o zona cat mai uitata de lume sunt variantele ideale, dar nu putem apela de fiecare data la ele. Desi Bucurestiul este un oras foarte aglomerat, cateva zone s-au pastrat pentru amatorii unor plimbari linistite si visatoare.

Una dintre cele mai linistite zone, din Capitala, este cea a cartierului Cotroceni. Pe acest "taram de vis" te poti plimba la orice ora, in orice moment al zilei, fara sa te stinghereasca nimeni.

Strazile nu sunt ticsite de oameni grabiti, nu te loveste mirosul de gunoi la tot pasul si nu te va aborda nimeni prin formula: "Baiatu', ia vino'ncoa'!".

Strazile precum Dr. Lister, Severeanu, Carol Davila ofera un peisaj foarte potrivit unei plimbari de relaxare. Poti observa vile cochete, legate intre ele printr-o armonie arhitecturala greu de intalnit in Capitala Romaniei, care a ajuns o sorcova, din punct de vedere urbanistic.

Daca va plictisiti de plimbatul pe strazi si doriti o banca pe care sa va asezati gandurile, va recomand parcul Romniceanu, un loc plin de copii frumosi si catei simpatici, aflati intr-un spatiu special amenajat.

In aceeasi zona, puteti opta pentru o plimbare in Gradina Botanica "Dimitrie Brandza", un parc botanic care va ofera linistea de care aveti nevoie.

Nu trebuie neaparat sa studitai plantele si sa le retineti denumirile stiintifice, precum studentii de la Facultatea de Biologie, lasati-va purtat de linistea locului si admirati, fara sa deranjati, ratustele de pe lac.

Aleea Castanilor este foarte potrivita pentru cei "cu capul in nori", datorita boltii de crengi pe care o formeaza copacii ddin zona.

O alta zona, care va poate oferi o plimbare placuta este Parcul Herastrau. Avantajul principal al acestei locatii este reprezentat de dimensiunile mari ale zonei. Fiind un parc foarte mare, putei gasi, oricand, un colt pe care sa-l imprumutati pentru cateva momente. In zona Aleea Trandafirilor, langa lac, va puteti aseza linistit si veti beneficia si de o imagine foarte placuta si relaxanta.

Daca va plictisti de plimbare, puteti apela la unul dintre multele localuri din zona, unde va puteti reconecta la atmosfera caracteristica a Bucurestiului.

Desi nu este frecventat, Parcul Carol reprezinta o optiune valabila pentru o plimbare. Aleile, vegheate de arbori seculari si lacul traversat de podul ce duce spre Mausoleu, zona Arenelor Romane sunt cateva din atuurile acestei locatii.

Acest parc este mult mai frumos noaptea, cand luminile felinarelor care strabat crengile copacilor ofera un spectacol minunat, demn de o piesa de teatru. In Parcul Carol se afla si Muzeul Tehnic, care adaposteste cateva bijuterii ale tehnicii autohtone, incluzand masini cu aburi, motoare de avioane, turbine si alte inventii.

Daca sunteti nemultumit de aceste locatii, dar cautati un loc de plimbare ceva mai aproape de pulsul Bucurestiului, va recomand Calea Victoriei. Traficul aglomerat si fluxul de trecatori va va tine conectat la viata bucuresteana si nu veti uita deloc de sarcinile pe care le aveti in acest oras grabit.

Totusi, v-as sugera sa nu optati pentru aceasta "destinatie", cand ati putea foarte bine sa va relaxati si in acest oras, printr-o plimbare in locatiile prezentate mai sus.

Evadarea din monotonie si un pic de liniste interioara este tot ce avem nevoie pentru a ne pregati pentru o noua zi de lucru, asa ca profitati de aceste locuri, cat inca sunt neatinse de "orasul grabit".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#locuri plimbare Bucuresti , #teatre