Muzeul Bran are cei mai multi vizitatori din tara

Joi, 21 Februarie 2008, ora 12:32
4101 citiri
Muzeul Bran are cei mai multi vizitatori din tara

Muzeul Bran a avut in 2007 peste jumatate de milion de vizitatori, clasandu-se in fruntea topului NewsIn al celor mai vizitate muzee din Romania. El este urmat de Peles si de muzeele din Sibiu, oras care si-a dublat numarul vizitatorilor din aceste institutii cat a fost Capitala Culturala Europeana.

Agentia NewsIn a realizat topul celor mai vizitate muzee ale Romaniei in cursul anului trecut, pe baza numarului de vizitatori care au fost inregistrati de cele 20 de institutii culturale de acest gen contactate.

Astfel, cel mai popular muzeu al Romaniei a fost si in 2007 Castelul Bran, cel care a atras 540.000 de vizitatori. Resedinta de vara a familiei regale a Romaniei, Castelul Peles din Sinaia, precum si Pelisorul, aflat in acelasi complex muzeal, au fost vizitate in 2007 de aproape 361.000 de persoane.

Urmatoarele doua pozitii ale clasamentului sunt ocupate de marile muzee din Sibiu, oras care a impartit in 2007 titlul de Capitala Culturala Europeana cu Luxemburg. Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului si sectiile din centrul Sibiului ale Complexului ASTRA au fost vizitate de peste 349.000 de persoane, iar Muzeul Brukenthal, ce are sectii de arta, istorie, istorie naturala, istorie a farmaciei si un muzeu al vanatorii, a avut 245.000 de vizitatori. Ambele institutii sibiene au avut de peste doua ori mai multi vizitatori comparativ cu anul 2006.

Cel mai vechi muzeu etnografic din tara, Muzeul Satului din Bucuresti, plasat in incinta parcului Herastrau din nordul Bucurestiului, se afla pe locul cinci al clasamentului intocmit de NewsIn, cu 208.000 de vizitatori. Muzeele ce detin colectii de arta, arheologie, respectiv zoologice, paleontologice, etnografice si de minerale sau roci nu s-au regasit nici anul acesta intre primele optiuni ale vizitatorilor autohtoni si ale turistilor, dar au vandut totusi un numar considerabil de bilete.

Astfel, Muzeul de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a avut peste 168.000 de vizitatori si se afla pe locul al saselea in top, urmat de Palatul Culturii din Iasi, cu peste 126.000 de intrari. Muzeul National de Istorie din Bucuresti a atras 90.100 de persoane, cifra aproximativ egala cu cea a vizitatorilor de la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta.

Cel mai mare muzeu de arta din tara, Muzeul National de Arta al Romaniei, amplasat in cladirea fostului Palat Regal de pe Calea Victoriei, si institutiile sale satelit, au atras in 2007 un total de 82.000 de vizitatori, mai putini decat in 2006, si s-a clasat astfel abia pe locul zece al clasamentului.

Urmatoarele pozitii ale topului sunt ocupate de Muzeul Taranului Roman (peste 77.000 de vizitatori), Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti (peste 65.000) si Muzeul National de Arta Contemporana (52.000 de intrari).

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#muzeu, #Bran, #vizitatori , #teatre