Targul de Mosi cu produse artizanale, in weekend la Giurgiu

Joi, 04 Iunie 2009, ora 16:48
2925 citiri
Targul de Mosi cu produse artizanale, in weekend la Giurgiu
Foto: 2.bp.blogspot.com

Peste 50 de mesteri populari din mai multe judete ale tarii participa, intre 4-9 iunie, la Targul Mesterilor Populari "de Mosi" organizat in municipiul Giurgiu, comerciantii aducand la targ de la produse alimentare, bijuterii, costume traditionale, pana la sute de tipuri de obiecte de artizanat.

Organizatorul Targului "de Mosi", aflat la cea de-a doua editie, este Muzeul Judetean "Teohari Antonescu" din Giurgiu, in colaborare cu Primaria municipiului.

"Avem produse din carne de la Maramures, avem turta dulce de la Pitesti, va mai veni miere din Maramures, Suceava a venit cu carne, Brasovul cu branza, tot din Brasov va fi o specialitate, branza de capra. Avem si vin de la Valea Calugareasca.

De asemenea, sunt la targ mesterii rromi de la Asociatia Mestesugarilor Rromi din Bucuresti, care au o serie de produse deja curioase pentru epoca noastra. Timisoara a adus forme interesante in sticla, pictate manual, sunt jucarii ecologice, tesaturi din Valcea, nordul Moldovei, Maramures. Oamenii au ce sa vada, targul este si o lectie de munca si una chiar de patriotism", a declarat, joi, muzeograful Ana Maria Bitica.

Potrivit acesteia, singura problema intampinata anul acesta in desfasurarea evenimentului este cea a locatiei, care a fost mutata in ultimul moment din cauza furtunii de marti.

"Problema a fost ca furtuna a distrus locatia initiala, a distrus toate corturile amenajate in parcul din centrul orasului. Am fost nevoiti sa cautam repede un spatiu adecvat, din pacate e la marginea orasului, dar speram ca vor veni oamenii", a mai spus Bitica.

Organizatorii Targului "de Mosi" au pus la dispozitia giurgiuvenilor transport gratuit. Targul se desfasoara chiar la iesirea din municipiul Giurgiu inspre Bucuresti, in incinta unui han.

Pe de alta parte, concomitent cu Targul Mesterilor Populari, vor avea loc si spectacole folclorice. Pe 4 si pe 5 iunie, de la ora 17.00, pe langa Ansamblul de cantece si dansuri populare "Doina Dunarii" al Centrului Cultural "Ion Vinea", vor fi prezenti si artisti din mai multe localitati din judet, care vor prezenta cantece si jocuri populare.

Muzeul "Teohari Antonescu" a colaborat si cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Giurgiu, care va organiza, intre 6-7 iunie, Festivalul Judetean "Calusul ca pe Vlasca", unde cete de calusari din mai multe localitati giurgiuvene vor urca pe scena.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#targ mosi, #produse artizanale, #duminica giurgiu , #teatre