1 Mai delicios. Ce luam cu noi la picnic

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 18:11
3702 citiri
1 Mai delicios. Ce luam cu noi la picnic
Foto: thisoldhouse.com

Statisticile spun ca aproape 80.000 de romani isi vor petrece minivacanta de 1 Mai in hoteluri si pensiuni din Romania.

Aproximativ 20.000 de turisti sunt asteptati la munte. Iar unitatile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate in proportie de 70-80%.

Sarbatoarea nationala semnifica, pentru unii, dezlegare la gratare. Vine cu mult fum, mici si mustar, paine si pofta.

Nu abordam partea muzicala ca apar dispute. Ne referim la ce punem in farfurii. Ca la aer curat foamea face ravagii. Asadar, pe langa micul si frigaruia nelipsite, puteti face cateva surprize placute prietenilor. Variatia nu strica: bucura ochiul si papila gustativa.

Plus ca mult prea multa carne pica greu la stomac. Si, spun nutritionistii, carnea preparata la gratar nu e tocmai sanatoasa. De aceea, recomanda sa fie consumata cu masura.

Asa ca puteti incepe prin a varia putin. Inlocuind fleica achizitionata de la supermarket si caserola cu mici cu un pui-doi-trei, pe care sa ii preparati la rotisor ori pe gratar la aer liber. Daca tineti la silueta, nu consumati si pielita.

Puteti pune pe gratar si legume. Cartofi taiati bucati mai mari, vinete sau porumb.

Nu uitati de sosuri. Alegeti sosuri pe care sa le faceti acasa, inainte de a porni la drum. O reteta de sos poate contine ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei iute, sos de soia, ketchup sare si piper. Ori o alta varianta: mustar, otet balsamic, zahar brun, unt, sos Worcestershire, suc de lamaie si piper.

Sau mai simplu si delicios: mustar, otet, zahar brun si ketchup. Mai multe retete gasiti pe recipes.com.

Sunt perfecte pentru a fi intinse pe bucatile de carne ce sfaraie pe gratar.

Pe langa gratare ar fi bine sa scoateti din cosulet si niste minitarte cu carne, mini pizza ori quiche. Si multe salate: cu ridichi si ceapa, hummus, tzatziki, greceasca, orientala etc.

Daca va plac branzeturile, sigur stiti in ce combinatii sa le folositi. Americanii au studiat pe indelete zece tipuri de branzeturi si au decis: branza Brie este in top. Se topeste ca nicio alta. Are calitati perfecte ce o recomanda pentru a fi parte a unui sandis sau pizza, potrivit boston.com.

Si, studiind rezultatele, am aflat si noi ca branza Ceddar merge de minune cu chips-uri de mar ori cu mustar si sunca. Stiam inca ca acel cascaval clasic este delicios in combinatie cu rosii si busuioc. Dar se pare ca si cu spanac, carne de curcan si piper.

Dupa ceva consistent, merge si ceva nu neaparat usor, dar dulce. O prajiturica, desigur.

La gratar nu luam prajituri cu crema, ci mai degraba briose, checuri, prajituri cu fructe si tarte bine legate. Consistente si delicioase.

Si aici clar trebuie pregatite din timp, acasa, cu retetarul in fata. Va oferim si noi o reteta preluata de pe taste.com.

Am ales briose cu morcov, portocala si nuci. Ingrediente: 300g faina, 155 g zahar brun, 1 cana si jumatate de morcov ras, 100 de grame de nuci pisate, 1 ou, 250ml lapte batut, razatura de lamaie, 125 ml ulei. Eventual praf de copt.

Amestecati faina, morcovii, alunele si razatura de portocala intr-un bol. Separat bateti oul, laptele si uleiul si apoi combinati cu ingredientele uscate. Puneti hartiile in forma si portionati compozitia.

Veti obtine 12 briose delicioase. Numai bune de luat la picnic.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#1 Mai picnic, #retete picnic 1 Mai , #timp liber