A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume

Luni, 21 Decembrie 2015, ora 13:35
5600 citiri
A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume
Foto: Facebook/Hotel de Ville

Un nou ghid al restaurantelor, realizat de Franta, a fost lansat recent, propunand un clasament ambitios al celor mai bune 1.000 de "localuri de exceptie" din intreaga lume.

Onoarea de a ocupa primul loc in acest palmares revine restaurantului Hotel de Ville din Crissier, Elvetia, cu trei stele Michelin, condus de bucatarul franco-elvetian Benoit Violier, in varsta de 44 de ani.

Conform noului ghid, intitulat "La Liste", restaurantul din Elvetia este urmat pe locul al doilea de restaurantul Per Se din New York al bucatarului Thomas Keller si pe locul al treilea de restaurantul Kyo Aji din Tokyo, al bucatarului Kenichiro Nishi.

In realizarea acestui clasament frantuzesc s-a folosit un algoritm numit Ciacco, porecla prietenului mancacios al lui Dante din "Infernul", inventat de Antoine Ribaut, arhitect franco-american de sisteme informatice.

El a folosit date din surse care au inclus 200 de ghiduri alimentare din 92 de tari, cum ar fi Michelin, Gault & Millau si Zagat, si recenzii de pe site-uri precum TripAdvisor si OpenTable, relateaza The New York Times.

Un comitet de experti, printre care Jean-Robert Pitte, istoric si geograf francez in domeniul vinurilor si alimentelor, si jurnalistul german specializat in stiri din acest domeniu Jorg Zipprick, a definit criteriile, intre care calitatea produselor alimentare, ambianta, listele de vinuri si bauturi spirtoase si serviciile.

"La Liste" include restaurante din 48 de tari, dintre care 126 din Japonia, 118 din Franta, 101 din Statele Unite, 69 din China, in timp ce Spania, Germania si Italia au fiecare peste 50 de locatii in acest top.

Ghidul a fost prezentat oficial la 17 decembrie la sediul Ministerului francez de Externe. Costul initiativei, pusa in aplicare sub conducerea Quai d'Orsay (MAE francez), a fost asigurat de sponsori - aproximativ 300.000 de euro.

Care este cel mai bun loc din lume pentru expati

"Acest clasament confirma excelenta restaurantelor noastre si a bucatarilor nostri", a subliniat ministrul francez de externe, Laurent Fabius, responsabil si de turism, intr-un mesaj video transmis in timpul ceremoniei.

El a salutat "metoda transparenta, unica, de incredere" a acestui top care permite evitarea criticilor aduse anumitor clasamente internationale existente, "a caror obiectivitate este, uneori, pusa la indoiala", conform AFP.

"Obiectivitatea in acest domeniu nu poate fi decat favorabila gastronomiei franceze, al carei loc in unele clasamente nu ii reflecta intotdeauna meritul", a continuat el, intr-o aluzie la '50 Best", al carui top 10 nu include niciun restaurant francez.

In primele zece locuri din "La Liste" figureaza patru restaurante ale unor chefi francezi - Guy Savoy, Paris; La Maison Troisgros, Roanne, France; Auberge du Vieux Puits, Fontjoncouse, France si Joel Robuchon, Yebisu Garden Place, Japan.

LA LISTE vient de devoiler son classement des 1 000 chefs et restaurants gastronomiques d'exception a travers le monde....

Posted by Le restaurant de l'Hotel de ville de Crissier - Benoit Violier on 18 Decembrie 2015

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#cel mai bun restaurant lume, #top restaurante, #cel mai bun restaurant , #timp liber