Bucurestiul devine un oras al luminilor. Incepe Spotlight - Bucharest International Light Festival

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 10:42
7325 citiri
Bucurestiul devine un oras al luminilor. Incepe Spotlight - Bucharest International Light Festival
Foto: Facebook/Primaria Municipiului Bucuresti

In perioada 12 - 15 aprilie 2018 va avea loc cea de-a patra editie a Spotlight - Bucharest International Light Festival, cand se vor proiecta instalatii de lumina pe mai multe cladiri din centrul Capitalei.

In acest an cladiri emblematice din Bucuresti sunt incluse in premiera pe harta Spotlight, harta instalatiilor de lumina incluzand, pe langa traseul deja consacrat - Calea Victoriei intre Biblioteca Centrala Universitara si Splaiul Independentei, si cladiri emblematice din Bucuresti precum Muzeul Antipa, Palatul Stirbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, cladirea Ministerului Afacerilor Interne si Ateneul Roman.

Un alt element de noutate este concursul international de video mapping pe fatada Palatului CEC.

Calea Victoriei va gazdui cele mai multe evenimente ale editiei, printre care instalatii interactive la Muzeul National de Istorie, sesiuni de video mapping pe fatada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau pe fatada Cladirii Rosenthal.

In toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonala intre Biblioteca Centrala Universitara si Splaiul Independentei, intre orele 20:30 si 23:00.

"Cu o tema inspirata de celebrarea Centenarului, editia Spotlight din acest an este intitulata 'United We Shine' si aduce la Bucuresti 27 de instalatii, proiectii si sesiuni de video mapping din Franta, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania si Romania", se arata intr-un comunicat remis de Primaria Capitalei Ziare.com.

De asemenea, Primaria Bucuresti si Teatrul National devin locatiile unor sesiuni de video mapping spectaculoase. In premiera, Piata Universitatii gazduieste o instalatie de lumina si sunet din Israel, iar Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti devine locatia unei instalatii interactive din Romania.

"In exclusivitate pentru editia cu numarul patru a Spotlight, sase artisti internationali transforma Palatul CEC prin proiectii de video mapping selectate in urma open call-ului Spotlight. Cele sase lucrari finaliste vor fi proiectate pe toata durata festivalului pe fatada Palatului CEC, urmand ca marele castigator Spotlight 2018 sa fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

Programul Spotlight incepe, in fiecare zi de festival, de la ora 20.30 si se incheie la ora 23.00. Detalii despre program si instalatiile participante la Spotlight 2018 sunt disponibile pe arcub.ro si spotlightfestival.ro", se mai arata in document.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Spotlight Bucharest International Light Festival, #festival Spotlight Bucuresti , #timp liber
Comentarii