Ce facem in weekend daca nu putem fugi din Bucuresti? Festival de film si Sfanta Maria in cantec

Sambata, 15 August 2015, ora 09:27
3165 citiri
Ce facem in weekend daca nu putem fugi din Bucuresti? Festival de film si Sfanta Maria in cantec
Foto: Chitila Film Fest

In acest weekend va avea loc cea de-a V-a editie a Chitila Film Fest (CFF), festivalul de film in aer liber organizat pe malul lacului Chitila.

La festival, pe langa proiectarea filmelor care vor fi inscrise in concurs, publicul se va bucura de standurile expozitionale cu produse eco si hand made, o seara cu muzica disco, precum si multe alte surprize, au anuntat organizatorii intr-un comunicat.

Insa cea mai mare surpriza pregatita pentru publicul CFF este, potrivit organizatorilor, concertul din seara festivitatii de premiere, concert ce va fi sustinut de artista Narcisa Suciu.

Mai multe detalii referitoare la activitatile desfasurate in cadrul acestui eveniment gasiti pe site-ul ChitilaFilmFest.ro.

Pe de alta parte, sambata, 15 august, Centrul Cultural Casa Artelor si Primaria Sectorului 3 organizeaza, in Parcul Artelor - Parcul Titan, incepand cu orele 17:00, concertul extraordinar de folclor "Mariile cantecului romanesc".

Spectacolul are loc cu ocazia sarbatorii Sfintei Marii.

Potrivit unui comunicat al Primariei sectorului 3, vor urca pe scena vedete ale folclorului romanesc, care poarta si ele numele Sfintei Marii: Maria Ciobanu, Maria Dragomiroiu, Maria Carneci, Maria Butaciu, Maria Murgoci, Mariana Anghel, Marioara Man Gheorghe, Maria Irina Birou, Maria Beatrice Bandoiu, Mariana Denisa Grecu, Maria Radu.

Artistele vor fi acompaniate de orchestra Lautarii din Chisinau, condusa de maestrul Nicolae Botgros, de ansamblul Tara Vrancei din Focsani si de orchestra Ciocarlia Junior a Clubului Copiilor Sectorul 3.

Potrivit organizatorilor, peste 20.000 de oameni sunt asteptati sa participe la eveniment. Intrarea este libera.

Un alt eveniment special are loc in acest weekend la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia. Acesta gazduieste duminica, 16 august, la ora 12:00, recitalul unui ansamblu laureat la numeroase concursuri desfasurate in Franta, Italia, Polonia si Romania - Duo Kitharsis, au anuntat organizatorii intr-un comunicat.

Recitalul este prilejuit de prezentarea in Romania a primului CD in care protagonisti sunt membrii Duo Kitharsis. Albumul a fost realizat de curand in Polonia si cuprinde opusuri de: Jean-Philippe Rameau, Dusan Bogdanovic, Mauro Giuliani, Mauel de Falla si Astor Piazzolla.

Cateva dintre opusurile acestor creatori vor rasuna si in sala Scoartelor a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia. Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Duo Kitharsis, alcatuit din Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan, a luat fiinta la Bucuresti, in anul 2009.

Absolventi ai Facultatii de Interpretare Muzicala din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa de chitara a lect. univ. dr. Catalin Stefanescu-Patrascu, Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan isi continua studiile de Master in duo de chitare la Staatliche Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, avandu-i ca profesori pe Duo Kaltchev - Ivo si Sofia Kaltchev.

In prezent, Duo Kitharsis studiaza la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai importante duo-uri de chitara din lume, Duo Melis - Alexis Muzurakis si Susana Prieto.

Duo Kitharsis a fost invitat sa sustina concerte pe scenele internationale din Germania, Franta, Italia si Polonia.

Membrii Duo Kitharsis canta pe instrumente realizate de catre lutierul roman Alexandru Marian.

Organizatorii evenimentului sunt: Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, Pro Valores Art & Sport, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Chitila Film Fest 2015, #activitati weekend Bucuresti , #timp liber