Cros pe tocuri, in scop caritabil, in Bucuresti: au participat si barbati

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 18:16
1491 citiri
Cros pe tocuri, in scop caritabil, in Bucuresti: au participat si barbati
Foto: Adevarul

Zeci de femei de toate varstele, dar si patru barbati au participat, sambata, la crosul pe tocuri organizat in scop caritabil, la cea de-a treia editie a Festivalului Urban "Femei pe Matasari", care s-a desfasurat in acest weekend in Bucuresti.

Pe tocuri care de care mai inalte, participantii au alergat pe un traseu de 250 de metri in competitia de pe strada Matasari din Capitala. Fiecare metru alergat a insemnat o donatie de un euro pentru Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti.

Iulian, castigatorul editiei de anul trecut, a incercat sa-si depaseasca limitele si a incaltat la crosul de sambata pantofi cu tocuri de 13 centimetri pe care i-a asortat cu o fusta in carouri. La sfarsitul cursei a fost incantat ca a putut sa dea o mana de ajutor copiilor bolnavi de cancer, desi a terminat ultimul competitia. In fata lui s-au aflat alti trei barbati, doi dintre ei au purtat pantofi cu tocuri de peste 5 centimetri, iar al treilea a avut pantofi barbatesti cu tocuri de 3 centimetri, dar s-a incadrat in regulile evenimentului.

Un metru = un euro donat

In acest an s-au strans donatii in valoare de 2.250 de euro, iar banii vor merge la copiii bolnavi de cancer de la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti.

Alex Diaconu, unul dintre participantii la cros, a spus ca a fost pentru prima data cand a alergat pe tocuri, insa a fost o experienta amuzanta.

"Am participat in primul rand pentru a scoate copilul din mine. Apoi, sa capat un nou respect pentru femeile care poarta tocuri, pentru ca niciodata nu intelegeam cum se face ca o femeie cand fuge dupa autobuz ii fac picioarele ca doua grisine. Acum am inteles. Si nu in ultimul rand, am alergat pentru copii", a declarat Alex Diaconu.

Tanarul a mai spus ca i se pare o discriminare faptul ca nu se fac pantofi mai mari de 41 pentru femei. "A fost un chin pentru ca eu port 44. In rest a fost amuzant. Am capatat un nou respect pentru femei", a spus participantul la crosul pe tocuri, mentionand ca va participa si la editia de anul viitor a evenimentului.

De asemenea, bijuterii handmade, haine pictate manual, posete si alte mici obiecte realizate din materiale reciclate sunt cateva dintre ofertele pe care micii comercianti le-au prezentat celor care s-au plimbat in acest weekend pe strada Matasari din Capitala.

Totodata, bucurestenii au putut participa la cursuri de dezvoltare personala, la concerte de muzica clasica, expozitii de fotografie si chiar la spectacole de teatru.

Cand s-a lasat seara peste Bucuresti, Silvia Dumitrescu a strans copiii si adultii in fata scenei de pe strada Matasari pentru a canta si a dansa impreuna.

Tot sambata seara, trupa Jazzappella a adus jazz-ul mai aproape de inimile celor prezenti. Desi au fost cateva probleme tehnice, bucurestenii au fost incantati de prestatia celor sase membri ai grupului.

Seara de sambata s-a incheiat cu un concert al trupei Robin and the Backstabbers la care au participat cateva zeci de persoane.

Editia de anul acesta a Festivalului "Femei pe Matasari" a sarbatorit excelenta definita de femeile puternice: prietene, iubite, surori, mame, sotii, femei care au depasit limite, prejudecati, granite, realitati.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#cros tocuri Bucuresti, #cros caritabil tocuri Capitala, #Femei pe Matasari 2013 , #timp liber