Distractie de weekend: Festivalul Statuilor Vivante, in doua parcuri din Bucuresti (Foto & Video)

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 09:15
1861 citiri
Distractie de weekend: Festivalul Statuilor Vivante, in doua parcuri din Bucuresti (Foto & Video)
Foto: Facebook/Casa Filipescu Cesianu

Daca nu aveti deja un program pentru weekend, o idee ar fi Festivalul International de Statui Vivante, organizat in doua parcuri din Capitala.

Evenimentul s-a deschis, joi seara, cu Noaptea Statuilor Vivante.

"Noaptea Statuilor are loc intr-una dintre cele mai frumoase gradini de muzeu din Bucuresti, Casa Cesianu, care este si o casa plina de istorie si de amintiri ale Caii Victoriei, amintiri splendide.

Mi se parea ca lumea nu stie locul si ca vom avea probleme. Gresit! Dovada ca lumea apreciaza ce facem si este prezenta in numar foarte mare. E adevarat ca si noi de o saptamana am facut animatie stradala in fata muzeului", a declarat fondatorul Teatrului Masca (organizator al evenimentului), actorul Mihai Malaimare.

Anul acesta, festivalul va dura cinci zile. "In loc de un parc avem doua, in loc de un sector avem doua. Vin si mai multi straini, tocmai pentru ca publicul romanesc sa poata face o comparatie si sa ne plaseze, sper eu, intr-un loc bun", a adaugat actorul.

"Politistul colonial", "Soldatii de teracota", "Japonezele", "Trollul indragostit", "Frida Kahlo", "Confucius", "Brancusi" sau "Casanova" s-au numarat printre statuile care au prins viata.

"Astazi avem in gradina Casei Cesianu 35 de statui vivante. Numarul lor va creste zilele viitoare in cele doua spatii unde va continua festivalul. Maine (vineri - n.red.) vom avea 48, iar poimaine vom aduce in fata bucurestenilor 60", a mai spus Mihai Malaimare.

El a precizat ca pentru editia din acest an a festivalului a fost nevoit sa mai angajeze actori si sa apeleze la o companie profesionista pentru lumini.

"Anul acesta am avut o inovatie speciala, in sensul ca am facut un casting. Am luat zece actori tineri, i-am platit bine, i-am antrenat timp de 15 zile, opt ore pe zi, le-am facut personaje, costume, machiaj, si acum sunt alaturi de noi, sunt statui vivante, care sunt convins ca vor fi apreciate.

O dovada ca vor fi apreciate este si faptul ca doua dintre ele le-am selectat ca sa mearga la Londra. Anul acesta avem o editie care spune ceva. In plus, ne-am dat seama ca nu ne putem descurca singuri la o dimensiune atat de serioasa a festivalului si am apelat la Stage Expert sa ne faca lumina, in timp ce marea majoritate a segmentelor muzicale sunt compuse de Razvan Diaconu, compozitorul nostru", a precizat fondatorul Teatrului Masca.

La editia din acest an a festivalului vor fi prezenti, in premiera, si 20 de invitati straini, din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia si Rusia.

Festivalul International de Statui Vivante continua vineri si sambata, intre orele 17:00 - 22;00, in Parcul Crangasi, iar duminica si luni, intre orele 16:00 - 22:00, in Parcul Al. I. Cuza.

Editia din acest an a evenimentului este dedicata sculptorului Constantin Brancusi, care va avea doua statui vivante reprezentandu-l in atelierul din Paris, precum si intr-una din celebrele sale statui - "Rugaciunea".

Teatrul Masca va prezenta si doua spectacole speciale, realizate in tehnica statuii vivante - "Zidul" si "Arca lui Lenin".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Festivalul Statuilor Vivante Bucuresti parc, #Festivalul Statuilor Vivante 2016 , #timp liber