Expozitie despre corpul uman, la Muzeul Antipa

Joi, 07 Martie 2013, ora 15:52
4150 citiri
Expozitie despre corpul uman, la Muzeul Antipa

In premiera in Romania, Muzeul Antipa va gazdui expozitia "The Human Body". Aceasta va cuprinde peste 200 de exponate - corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor, ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului corpului omenesc si a modului in care acesta functioneaza.

Expozitia se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", unde poate fi vizitata pana pe data de 30 iunie 2013, zilnic, de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 - 20.00, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expozitia isi propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferind romanilor, in premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a "experimenta" o incursiune vizuala in interiorul sau. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca.

Celebra in lume

Expozitia a fost oglindita de presa din intreaga lume, titlurile plecand de la "Iti taie respiratia, este teribila si chiar frumoasa" - Irish Times (Irlanda), "O calatorie fascinanta in corpul uman" - Il Giornao Edelpiemonte (Italia), "O expozitie impresionanta ... Aceasta expozitie unica indeplineste toate asteptarile" - Comert Oostende (Belgia) si ajungand pana la "Cea mai vizitata si controversata expozitie de pe planeta... O adevarata calatorie de la stiinta la mister" - Libero-ul Sri (Italia).

Expozitia "The Human Body" isi poarta vizitatorii intr-o calatorie uluitoare prin noua galerii ce prezinta componentele esentiale ale anatomiei umane. "De ce stranutam?. De ce sunt soldurile femeii mai mari decat cele ale barbatului?. Unde se afla cele mai mici oase in corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilitatii? Care muschi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai barbatului? Care este rolul placentei? Unde se gaseste vertebra Atlas in corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De cate ori respiram, in medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rau?" - sunt doar cateva din intrebarile la care veti afla raspuns vizitand expozitia.

Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia sa compare un plaman sanatos cu un plaman grav afectat de fumat), ale obezitatii si ale altor afectiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpuri umane plastinate

Corpurile umane prezentate in cadrul expozitiei "The Human Body" au fost donate, in conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory. Sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale.

Institutul cerceteaza si dezvolta tehnica plastinatiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizand exponate scolilor de medicina, dar si vizitatorilor muzeelor, in scop educational. Prin plastinatie, tesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pana la nivel celular si in mod definitiv.

Aceasta tehnica permite prezentarea corpului uman in toata complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui intreg organism uman intr-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maxima grija si respect.

Bilete si abonamente

Biletele au fost puse in vanzare de miercuri, 6martie. Copiii cu varste mai mici de 7 ani beneficiaza de acces gratuit. Adultii care achizitioneaza bilete in avans, pana la data de 21 martie, beneficiaza de un discount de 20% (oferta valabila numai pentru adulti). Oferta este diponibila in numar limitat.

Tichetele se pot cumpara online pe www.eventim.ro sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Un bilet pentru adulti, de marti pana vineri, costa 50 de lei, iar in weekend 60 de lei. Pensionarii si studentii platesc, de marti pana vineri, 40 de lei, iar la sfarsit de saptamana 50 de lei. Copiii cu varste cuprinse intre 7 - 18 ani platesc 32 de lei pe un bilet de marti pana vineri, iar in weekend 40 de lei. In cazul grupurilor mai mari de 10 copii un bilet costa, de marti pana vineri, 30 de lei de persoana. In cazul in care o intreaga clasa vine la muzeu este necesara o rezervare in prealabil.

Exista si varianta abonamentelor pentru familie, cazuri in care se plateste intre 85 si 135 de lei, in functie de numarul membrilor.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#expozitie corp uman Antipa, #expozitie The Human Body, #bilete Antipa, #expozitii muzeu Antipa , #timp liber