Firea face Zilele Bucurestiului cu animatie de strada, concerte si teatru ambulant

Sambata, 21 Septembrie 2019, ora 07:10
13663 citiri
Firea face Zilele Bucurestiului cu animatie de strada, concerte si teatru ambulant
Foto: Facebook/iMapp Bucharest

Primaria Capitalei organizeaza in acest weekend Zilele Bucurestiului, pentru a celebra 560 de ani de atestare documentara a Capitalei.

"Pe parcursul celor doua zile, Bucurestiul va gazdui, pe Bulevardul Unirii, o serie de activitati stradale, concerte, teatru ambulant, animatie de strada, un spatiu culinar, iar in Piata Constitutiei cea de-a 6-a editie a concursului international de 3D video mapping - iMapp Bucharest si concertele SCHILLER si Waldeck!", transmite PMB intr-un comunicat remis Ziare.com.

iCeleBrate my City - pe Bulevardul Unirii

In perioada 21-22 septembrie, Bulevardul Unirii (tronsonul cu fantani, cuprins intre Piata Unirii si Piata Constitutiei) se transforma intr-o artera pietonala, unde va fi organizata o petrecere in strada, denumita iCeleBrate my City!

"Bucurestenii si turistii vor fi intampinati in fiecare zi, incepand cu ora 10:00, cu o serie de activitati stradale pentru toate varstele, ateliere creative si momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant si animatie de strada, zeci de artisti costumati de sarbatoare, un bazar urban cu produse locale hand-made si de artizanat, dar si multe alte surprize", adauga PMB.

In plus, se va organiza si Bucharest Food Festival - Street Edition, unde "cele mai apreciate preparate culinare internationale de tip street food vor fi gatite pe loc".

iMapp Bucharest - in Piata Constitutiei

Cea de-a 6-a editie a concursului international de 3D video mapping - iMapp Bucharest va avea loc sambata, incepand cu ora 17:00, in Piata Constitutiei.

Cele 8 echipe care isi vor prezenta lucrarile pe fatada Palatului Parlamentului sunt: Antaless Visual Design (castigator al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia), George Berlin Studios (castigator al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.), 404.Zero (castigator al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania), MOjO STUDIO (castigator al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina), Marco Morgese (castigator al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania), Michele Pusceddu (castigator al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria), Rene si Andrzej (castigatori ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din Romania) si Mindscape Studio (castigator al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din Romania).

"Echipele finaliste vor crea lucraride 3D video mapping cu durata de 4 minute, pe tema "O singura harta. Calatorii diferite. Descoperiti lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!", incercand sa impresioneze prin show-uri pline de culoare, sunet si lumina, proiectate pe fatada Palatului Parlamentului", transmite PMB.

Prestatia celor 8 echipe finaliste va fi analizata de catre un juriu international din care fac parte experti si reprezentanti de seama ai artelor vizuale internationale (din domeniul artei, comunicarii vizuale, media, film etc.) si care reprezinta festivalurile partenere. Andrei Boncea, producator al unor importante filme si programe de televiziune din tara si fondator al companiei WonderTheatre, este reprezentantul Romaniei in juriu.

De asemenea, concursul isi pastreaza o componenta interactiva, publicul avand posibilitatea si in acest an sa isi voteze echipa favorita, printr-un SMS cu tarif normal la numarul 1843, disponibil in seara evenimentului, in retelele de telefonie Vodafone, Orange, Telekom si DigiMobil.

Concerte LIVE

Inaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piata Constitutiei vor urca SCHILLER si Waldeck.

SCHILLER este cel mai cunoscut artist de muzica electronica din Germania, apreciat de public pentru piese precum "I Feel You", "A Beautiful Day" si "Smile". In turneele sale live, SCHILLER, pe numele real Christopher von Deylen, isi acompaniaza melodiile cu spectacole vizuale uluitoare.

Trupa vieneza Waldeck a muzicianului Klaus Waldeck va sustine, in deschiderea lui SCHILLER, un concert live cu accente Electro Swing. Cunoscuta pentru hituri precum "Memories", "Make my Day" si "Addicted", Waldeck va da startul distractiei la iMapp Bucharest 2019.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Zilele Bucurestiului 2019 , #timp liber