Incepe Anim'est - principalele puncte de atractie pentru adulti si copii

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 14:40
2510 citiri
Incepe Anim'est - principalele puncte de atractie pentru adulti si copii
Foto: Facebook/Anim\'est

Vineri incepe la Bucuresti cea de-a 13-a editie a festivalului international de film de animatie Anim'est, unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din Europa.

Festivalul este gazduit de Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point si Expirat.

Evenimentul include sase sectiuni competitive (lung metraj international, scurt metraj international, film romanesc, film studentesc, videoclip, Minimest), indica portalul oficial al festivalului www.animest.ro.

Pe parcursul zilelor festivalului sunt organizate workshopuri dedicate celor care vor sa se initieze in tehnici de animatie, mese rotunde sustinute de invitati de marca din tara si din strainatate, petreceri si concerte.

Minimest ii asteapta si de data aceasta pe cei mici in cinema, in weekendurile 28-30 septembrie si 5-7 octombrie, cand vor fi proiectate cele mai frumoase filme de animatie recente dedicate lor.

In plus, copiii vor avea ocazia sa devina ei insisi mici animatori in cadrul unor ateliere creative, sub indrumarea unor specialisti ai industriei.

Cele 21 de scurtmetraje selectate dintr-un total de peste 1.200 inscrise se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 12 ani, abordand o serie de teme precum prietenia, grija fata de natura, toleranta, curiozitatea si curajul.

Un juriu format tot din copii va alege castigatorul acestei sectiuni in care se regasesc adaptari ale unor povesti clasice, precum "La Tortue d'or", o productie a celebrului studio de animatie francez Les Films du Nord, ale unor carti celebre, precum "The Highway Rat", cea mai recenta animatie realizata dupa cartile scrise de Julia Donaldson si ilustrate de Axel Scheffler, faimosi pentru simpaticul Gruffalo, precum si lansarile recente ale unor autori cunoscuti, precum "A Little Light", in regia lui Vladislav Bayramgulov, care din 2011 este regizorul celebrului serial animat "Masa si Ursul", conform unui comunicat al organizatorilor.

Pe 3 octombrie, clubul Expirat gazduieste Romanian ReAnimation Night - petrecerea care celebreaza competitia de scurtmetraj romanesc din cadrul festivalului international de animatie Anim'est.

Noaptea debuteaza cu Warm-up Music Videos, un best-of al videoclipurilor animate proiectate la editiile precedente ale festivalului, si continua cu un live act DIOSA, un proiect unic in peisajul autohton, initiat de compozitoarea si dirijoarea Simona Strungaru.

Tot clubul Expirat gazduieste la 4 octombrie Animusic Night, care va avea loc cu incepere de la 20:00.

In competitia pentru castigarea Premiului pentru cel mai bun videoclip sunt inscrise 34 de titluri internationale, printre care se regasesc lansari recente ale unor trupe si artisti consacrati, precum Keith Richards, Rone, Flying Lotus, Dominique A, Mastodon sau Sparks, precum si doua videoclipuri muzicale autohtone, ale artistilor Danaga (proiectul muzical al lui Daniel Aga), si Tony Baboon (proiectul solo al lui Adrian Carciova) . Proiectiile videoclipurilor inscrise in competitie vor fi urmate de un live acoustic Adrian Despot si de concertul celor de la DayDay, iar ulterior George Stanca va urca la pupitrul DJ-ului.

Din 2009, odata cu editia a patra a festivalului, a fost organizat evenimentul intitulat Creepy Animation Night - o noapte intreaga de proiectii si muzica live cu animatii provocatoare, conform sursei amintite.

La editia din acest an, Creepy Animation Night are loc la 5 octombrie, la Cinemateca Eforie si la Cinema Elvire Popescu.

In perioada 1-5 octombrie, sunt organizate la Centrul CINETic ateliere de animatie stopmotion pentru copiii cu varste intre 8 si 12 ani, sub coordonarea regizorului de film, animatorului si ilustratorului Ion Arama.

Copiii vor lucra cu hartie decupata si plastilina, pentru a-si crea propriile personaje, povesti si primele lor filme de animatie.

Tot la Centrul CINETic este organizat un atelier de animatie stop-motion pentru adolescentii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, al carui coordonator este Radu C. Pop. Atelierul se va desfasura trei zile la rand, in perioada 1-3 octombrie.

Festivalul se desfasoara pana la data de 7 octombrie.

Prima editie a festivalului a fost organizata in 2006. Din anul 2011, festivalul se desfasoara si la Chisinau, iar din 2014 este organizata o editie locala la Brasov.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#festival film animatie Anim est, #festival Anim est , #timp liber