Porti deschise la Palatul Parlamentului, in 31 mai - 1 Iunie - intrare gratuita

Marti, 27 Mai 2014, ora 22:38
8957 citiri
Porti deschise la Palatul Parlamentului, in 31 mai - 1 Iunie - intrare gratuita
Foto: cdep.ro

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a informat, marti, pe deputati ca la Palatul Parlamentului se organizeaza, de 1 Iunie, "Ziua Portilor Deschise" si "Parlamentul Copiilor".

"O sa va informez ca, potrivit unei reguli pe care am statuat-o de mult timp, de 1 Iunie o sa facem 'Ziua Portilor Deschise' si 'Parlamentul Copiilor', 31 mai - 1 iunie. O sa pastram aceasta obligatie pe care o avem, sa facem aceasta institutie mult mai bine inteleasa de catre cetateni", a spus Zgonea, la sedinta de plen.

"Ziua Portilor Deschise" la Parlament: 2.500 de vizitatori in primele doua ore (Video)

Potrivit unui comunicat al Camerei, copiii si insotitorii acestora vor putea vizita, gratuit, Palatul Parlamentului, sambata, 31 mai, intre orele 10.00 - 16.00.

"Accesul se va face prin intrarea S1 (dinspre Parcul Izvor). In circuitul turistic au fost incluse, cu aceasta ocazie, Cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, sala de plen, salile 'Mihai Viteazul' si 'C.A. Rosetti', precum si sala de primiri oficiale, 'I.G. Duca'", precizeaza sursa citata.

Evenimentul "Porti deschise pentru copii" se afla la a cincea editie, astfel de actiuni fiind organizate si in 2007, 2008, 2009 si 2013 cand, conform estimarilor, aproximativ 14.000 de copii si insotitori ai acestora au vizitat Camera Deputatilor, se mentioneaza in comunicat.

Copiii, parlamentari pentru o zi

De asemenea, duminica, 1 iunie, intre orele 10.00 - 14.00, in cadrul evenimentului "Parlamentul copiilor", "copiii vor deveni parlamentari pentru o zi si vor vota proiecte de legi initiate chiar de ei". Actiunea este organizata in colaborare si cu participarea elevilor de la mai multe scoli din Bucuresti, mai informeaza Camera Deputatilor.

"Sedinta de plen a Parlamentului copiilor va fi condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. Prin acest proiect, Camera Deputatilor isi propune sa ofere tinerilor posibilitatea intelegerii importantei rolului si functiilor Parlamentului Romaniei in cadrul sistemului institutional democratic, precum si oportunitatea de formare a unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezinta, in mod real, activitatea parlamentara", precizeaza sursa citata.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#porti deschise parlament 1 iunie, #Parlamentul copiilor 1 iunie 2014, #vizitare gratuita Parlament, #evenimente 1 iunie 2014 , #timp liber