Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Preparate din peste facute dupa retete drobrogene - Unde si cand trebuie sa mergi

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 17:41
2787 citiri
Preparate din peste facute dupa retete drobrogene - Unde si cand trebuie sa mergi

A doua editie a Festivalului Deltei va avea loc pe 13 si 14 septembrie, in Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Un meniu traditional, bazat doar pe preparate din peste, gatite dupa retete dobrogene de bucatarese venite special din Delta, va face deliciul vizitatorilor, in cele doua zile de weekend.

Evenimentul ofera posibilitatea vizitatorilor sa intre in contact cu tot ce are mai pretios Delta Dunarii, cea mai bine conservata dintre Deltele Europei: produsele traditionale, obiceiurile, oamenii locului, retetele traditionale intrate in patrimoniul imaterial romanesc.

Acestia vor vedea cum se prepara gratarul de fitofag sau macrou si frigaruile de somon, ciorba de crap, chiftelutele de peste din caras si fitofag cu garnitura (cartofi prajiti si salata de varza) sau salata de icre de crap de Dunare.

Vizitatorii pot sa guste unul sau mai multe dintre aceste preparate si, de asemenea, pot servi sau cumpara saramura de sincer, un preparat sanatos si hranitor, care poate fi inclus in orice dieta.

La evenimentul care se va desfasura intre orele 10:00 si 22:00 si care are intrarea gratuita va fi prezent si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone. Vizitatorii vor fi intampinati de un decor traditional, unde stuful, barcile, rogojinile si elementele de pescuit ii vor face sa se simta ca in Delta Dunarii. Iubitorii Deltei si cei ai preparatelor din peste prezenti la eveniment vor avea parte de nenumarate surprize si de un adevarat festin culinar cu peste adus direct din Delta.

Festivalul este dedicat intregii familii si reconstruieste atmosfera Deltei in Bucuresti prin arta culinara specifica zonei, in care se contopesc culturile slava (rusi - lipoveni, ucraineni), cea balcanica (greci, italieni, aromani), dar si cea orientala (turci, tatari). Acesta promoveaza cea mai bine conservata dintre Deltele Europei la nivel national, prin produsele, traditiile si oamenii care locuiesc in regiune.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Festivalul Deltei Bucuresti 2014, #traditii obiceiuri Delta Dunarii, #arta culinara peste Bucuresti, #Festival Delta Parc Tineretului , #timp liber