Romanii cu bani putini isi petrec vacantele prin mall

Joi, 22 Iulie 2010, ora 08:57
1416 citiri
Romanii cu bani putini isi petrec vacantele prin mall

Romanii care nu-si permit sa plece in vacanta in afara orasului aleg sa isi petreaca timpul liber admirand vitrinele magazinelor si mergand la film, biliard, bowling sau concerte in mall-uri.

Romani merg, in general, in mall, fara sa cumpere mare lucru, desi uneori reducerile afisate de magazine sunt extrem de tentante.

Potrivit reprezentantilor centrelor comerciale, traficul vizitatorilor s-a mentinut la un nivel apropiat de cel din primavara, desi era estimata o scadere odata cu venirea verii si inceperea concediilor.

Situatia actuala se inregistreaza in conditiile in care 70% dintre romani nu au bani sa mearga in vacanta, dupa cum arata un studiu al companiei Gfk. Astfel, romanii isi petrec timpul liber prin parcuri, la terase si in centrele comerciale.

"Daca pana in luna iunie, traficul de luni pana vineri se situa intre 55.000-65.000 vizitatori, iar in weekend de circa 85.000-95.000 vizitatori, de la finalul lunii iunie observam entuziasmati ca traficul a crescut considerabil si in cursul saptamanii, ajungand foarte aproape de cel inregistrat in zilele de weekend - diferenta fiind acum de doar aproximativ 6.000-7.000 de vizitatori", a declarat Israel Visel, Mall Manager Cotroceni Mega Fun, pentru Evenimentul Zilei.

Desi reprezentantii magazinelor au fost nevoiti sa introduca reduceri consistente inca de la inceputul verii, iar multe dintre acestea au optat sa sustina din propriul buzunar cresterea TVA-ului, romanii nu prea isi mai permit sa-si inveeasca banii in haine sau bijuterii.

De aceea, dincolo de cumparaturi, reprezentantii centrelor comerciale ii atrag pe clienti cu diverse posibilitati de distractie, de la biliard, bowling si cinema, la concerte si petreceri pentru copii.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#turism mall, #shopping mall, #vizita mall, #vacanta romani , #timp liber