Ce poti face in Bucuresti in minivacanta de 1 Iunie: Distractie maxima in parcuri, la Zoo si pe Calea Victoriei

Joi, 01 Iunie 2017, ora 08:08
14729 citiri
Ce poti face in Bucuresti in minivacanta de 1 Iunie: Distractie maxima in parcuri, la Zoo si pe Calea Victoriei
Foto: Primaria Bucuresti

Azi e Ziua Copilului, iar daca ramai in Bucuresti ai tot felul de activitati pe care le pot face impreuna cu cei mici.

Pe 1 Iunie, intre 11:00 si 21:00 va avea loc Cismigiul Copiilor, o sarbatoare a celor mici. Aleile parcului vor fi transformate pentru o zi intr-un spatiu al distractiei, cu provocari creative si ore intregi de amuzament, atat pentru copii, cat si pentru adultii care ii vor insoti.

In acest an, pentru prima data, la eveniment o sa fie si Caravana Gasca Zurli, cea mai iubita trupa pentru copii din Romania. Caravana Gasca Zurli se va deplasa prin intreg orasul de 1 Iunie:

Caravana Gasca Zurli va porni din Piata Universitatii (din fata TNB) la ora 10:00 si va opri pentru reprezentatii in urmatoarele puncte:

Sector 1 - Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade) ;

Sector 2 - Parcul National, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu) ;

Sector 3 - Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara) ;

Sector 4 - Parcul Carol, ora 14.00 (Piata Libertatii) ;

Sector 5 - Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Motoc) ;

Sector 6 - Parcul Crangasi, ora 16.20 (Calea Crangasi).

Tot la Cismigiul Copiilor vor avea loc spectacole de dans si concerte.

Vor urca pe scena "grupul DoReMi, cu un spectacol de dans si momente artistice vocale, Corul de copii Allegretto, Grupul vocal Melodia, dansatorii de la scoala Show Dance Art si grupul vocal Sunetul Muzicii".

Seara vor canta Alina Eremia si Nicole Cherry si Formatia The Motans.

"Show-ul din Parcul Cismigiu va fi prezentat de cunoscutii realizatori TV Razvan Simion si Dani Otil", transmite Primaria Capitalei intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, vor fi puse in scena spectacolele "Rapunzel" si "Ursul pacalit de vulpe", iar Trupa de teatru Muschetarii va spune povestea lui Pinocchio si a aventurilor care l-au facut iubit in lumea intreaga.

"Trupa de teatru MagicArt aduce in Cismigiu broscutele Georgica si Matilda, intr-un spectacol despre proverbe siintelepciunea populara. De asemenea, marionetele companiei de teatru Pur Anima vor sustine concertul muzical pop-rock, iar Compania de Teatru Interactiv le va prezenta celor mici lumea fascinanta a creaturilor marine", adauga reprezentantii primariei.

Vor avea loc si ateliere precum cele de origami, arta actorului, pictura, fun science, reciclare creativa si papusi de mana, percutie, tobe africane, precum si atelierul de pantomima.

"Maestrii de la Cortul Magic vor incanta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, incepand cu ora 15:00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Stefania Banica, Emil Dragan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va incheia seara de magie cu trucurile sale specifice", potrivit programului.

Copiii isi vor exersa talentele pe Aleea Desenului, iar de la Corabia Piratilor vor pleca cu figurinele din baloane modelabile.

Spectacole si in Parcul Herastrau

Cea de-a V-a editie a Festivalului Copiilor isi deschide portile in perioada 1-4 iunie, intre orele 10:00-20:00, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, anunta Primaria Capitalei.

Aici vor avea loc atelierele de confectionat coronite cu flori colorate, cusut gherghef, cusut modele pe carton prestantat, joben, mustata, evantai si buze.

Copiii vor avea posibilitatea de a redescoperi frumusetea jocurilor de altadata, precum elasticul sau peretelul.

"Totodata, copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald si se vor distra la spectacolele de teatru, muzica, dans si magie.

Tot in Parcul Herastrau, cei mici sunt invitati la o calatorie in timp, avand posibilitatea sa cunoasca farmecul Bucurestiului Interbelic. Atmosfera acelei perioade va prinde contur prin panouri reprezentative, masina de epoca, animatori pe picioroange, statui vivante, pictori, studio foto ambulant, flasnetar si Roata Norocului", se mai arata in comunicatul primariei.

Tramvaiul Copiilor

Cei mici sunt invitati la o plimbare cu Tramvaiul Copiilor, care va circula joi, pe linia 1, intre orele 11:00 si 15:00.

In tramvai, voluntari si bibliotecari le vor citi copiilor scurte fragmente din povesti, vor desena, imaginandu-si impreuna cum va arata Bucurestiul in viitor.

Tramvaiul Copiilor va circula pe traseul Depoul Dudesti, Sos. Mihai Bravu, Sos. Stefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Piata Victoriei, Pod Basarab, Sura Mare, Gh. Sincai, Depoul Dudesti si apoi, in continuare, pe Sos. Mihai Bravu, pe aceeasi linie circulara.

Tramvaiul va efectua doua curse: plecarea, la ora 11:00, din Depoul Dudesti, cu efectuarea a doua statii, la Piata Hurmuzachi (Pasajul Muncii) si la Bucur-Obor, dupa care va circula fara oprire pana la terminal Sura Mare. Returul, cu a doua serie de copii, presupune o statie la Colegiul National "Gh. Sincai" si va continua fara oprire pana la Depoul Dudesti. De aici, plecarea in a doua cursa va avea loc la ora 13:15.

La coborare, copiii vor primi revista "Ghidul poznet" si cate o carte oferita de Biblioteca Metropolitana Bucuresti

Cei interesati sunt asteptati la Depoul Dudesti, unde vor putea vedea si tramvaiele de epoca detinute de RATB.

Calea Victoriei redevine pietonala pe 3 si 4 iunie

Primaria Capitalei transforma iar Calea Victoriei in zona pietonala. Astfel, in perioada 3- 4 iunie, intre orele 10:00 - 21:00, bucurestenii sunt invitati sa participe la cea de-a doua editie a evenimentului "La pas pe Calea Victoriei", unde locuitorii Capitalei se vor putea bucura de un traseu animat de o serie de activitati recreative, pe segmentul cuprins intre Piata Victoriei si Strada George Enescu.

Si aici vor avea loc ateliere de creatie, precum "Atelierul de tobe", "Atelierul muzical si cantecele copilariei", "Atelier de realizat masinute din lemn", "Atelier de realizat papusi din material textil", "Atelier de hartie", "Copacul cu dorinte" si coltul de picturi pe fata.

Intregul traseu va fi animat de spectacole de teatru pentru copii: "Frumoasa si Bestia", "Mica Sirena","Cartierul povestilor" - prezentat de Teatrul "Ion Creanga", "Capra cu trei iezi" si "Motanul Incaltat" -prezentate de Teatrul "Tandarica".

Pe langa bucuriile pentru cei mici, bucurestenii vor fi intampinati si cu tonete cu produse handmade, accesorii, ceramica, porturi populare, fotografii cu Bucurestiul de altadata, miniaturi pictate, obiecte din piele etc.

Kids Food Fest

Cei mici se pot distra si la Kids Food Fest, singurul eveniment culinar dedicat

copiilor si parintilor care vor sa descopere retete delicioase, intr-un mod care imbina relaxarea cu hrana sanatoasa, va avea loc in perioada 1- 4 iunie, intre orele 10.00 si 22.00, la Verde Stop Arena (Bd. Barbu Vacarescu 162-164)!

Kids Food Fest ofera o alternativa sanatoasa pentru iesirile in oras alaturi de cei mici, promovand o viata gustoasa si plina de distractie! Artizanii bunului gust vor prepara bucate speciale pentru copii, iar animatorii vor desfasura activitati distractive pentru intreaga familie!

Ziua Copilului, la Gradina Zoologica

Joi se anunta mai multe activitati si la Gradina Zoologica din Capitala. Se organizeaza o serie de activitati educative pentru a sarbatori Ziua Internationala a Copilului, dar si Ziua Mondiala a Mediului.

Copiii si adolescentii cu varsta de pana la 18 ani vor avea acces gratuit in incinta Gradinii Zoologice. Copiii pot aduce cate o carte care va fi donata altor copii mai putin norocosi.

Programul de desfasurare:

11:00-13:00 - "Patrula ECO in actiune" - distribuire fly-ere pentru informarea publicului in legatura cu proiectul "Cea mai frumoasa fatada verde".

10:00-12:00 - Atelier de creatie - "Si pasarile au casutele lor" - confectionarea casutelor pentru pasari din materiale reciclabile.

10:00-14:00 - Atelier de pictura si expozitie cu tema "Un mediu curat - un copil mai fericit!" - desen in acuarele si creioane colorate.

Copiii vor putea vizita Camera Deputatilor si cabinetul lui Dragnea

Camera Deputatilor organizeaza, sambata, "Porti deschise pentru copii", in circuitul de vizitare fiind incluse sala de plen, dar si cabinetul presedintelui, Liviu Dragnea, aceste spatii nefacand parte din circuitul obisnuit de vizitare, anunta Mediafax.

Potrivit sursei citate, in circuitul de vizitare sunt incluse mai multe sali reprezentative atat pentru activitatea Camerei Deputatilor, cat si pentru specificul arhitectonic al cladirii Palatului Parlamentului: "I.C. Bratianu", "Al.I.Cuza", "Nicolae Iorga", "Nicolae Balcescu", Galeria de onoare, dar si alte cateva spatii care nu fac parte din circuitul obisnuit de vizitare, printre care se numara sala de plen, cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor si salile "Spiru Haret" si "I.G. Duca".

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cismigiul Copiilor 1 iunie, #Gasca Zurli caravana 1 iunie, #evenimente Ziua Copilului , #Ziua Copilului