Show aerian de exceptie: Bucurestenii au fugit de canicula la Baneasa

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 19:52
2618 citiri
Show aerian de exceptie: Bucurestenii au fugit de canicula la Baneasa
Foto: Jurnalul.ro

Peste o suta de avioane si elicoptere au participat, sambata, la cel mai mare show aerian din Romania, sambata, la Aeroportul Baneasa, vedetele mitingului aviatic fiind doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume, Frecce Tricolori si Turkish Stars.

Prezentat de organizatori drept cel mai mare show aerian ce a avut loc vreodata in Romania, mitingul aerian a adus citeva zeci de mii de spectatori in incinta aeroportului.

Celebrand o suta de ani de istorie aeronautica a Aeroportului Baneasa, spectacolul aviatic a reunit, in premiera pentru Bucuresti, doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume, Frecce Tricolori si Turkish Stars.

Avioanele Romaniei au deschis mitingul, evoluand in formatie sau solo. Au urmat vedetele show-ului, formatiile Frecce Tricolori si Turkish Stars, dar si alte nume din elita acrobatiei aeriene mondiale. Incrucisarile periculoase, loopingurile de mare efect, virajele si picajele au dat emotii spectatorilor.

Acrobatii cu planorul, lansare de parasutisti din lotul national, evolutia unui bombardier B 25 - Flying Bulls, exercitiu de Politie Aeriana, zbor cu Boeing 737 al Tarom, formatie de doua YAK 52, MIG 21, IAR 99 - Fortele Aeriene Romane, au fost atractii ale primei zile a show-ului aerian.

Spectatorii prezenti in numar foarte mare la Aeroportul Baneasa au putut asista atat la zborurile de agrement si demonstratii de aeromodele, cat si la spectacole de muzica si divertisment.

Bucharest International Air Show (BIAS 2012) are loc sambata si duminica, pe Aeroportul Baneasa - "Aurel Vlaicu".

In cele doua zile, Aeroportul Baneasa gazduieste prima expozitie de aviatie generala din Romania - General Aviation Exhibition, unde sunt expuse diferite tipuri de aeronave, de la avioane ultrausoare la business jet-uri.

Frecce Tricolori, oaspeti speciali

Frecce Tricolori reprezinta Fortele Aeriene ale Italiei si este cea mai mare formatie de acrobatii aeriene, evoluand cu zece aeronave, la o viteza de aproape 900 de kilometri pe ora. Pilotii au cel putin 750 de ore de zbor pe un avion cu reactie.

Echipa de acrobatii aeriene Frecce Tricolori a fost formata in 1961, ca o formatie de tip militar, fiind originara din nord-estul Italiei, provincia Udine. Cunoscuta drept cea mai mare formatie de acrobatii aeriene din lume, echipa utilizeaza aeronave cu doua locuri de tipul Aermacchi MB-339-A/PAN, executand acrobatii in formatie de noua aeronave si una solo, cu o viteza de peste 898 km/h, la nivelul marii.

Turkish Stars face parte din Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu opt avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume. Fortele Aeriene Turcesti au inregistrat primele succese odata cu primele acrobatii aeriene oficiale, desfasurate in 1926.

Bucharest International Air Show& General Aviation Exhibition(BIAS 2012) este organizat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti isi propune ca Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition sa devina un eveniment emblematic pentru Romania, asezand Bucurestiul pe harta internationala a evenimentelor din domeniul aviatic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#show aerian sambata Baneasa, #Frecce Tricolori Romania Baneasa, #Bucharest International Air Show, #Turkish Stars Baneasa 2012 , #timp liber