Show la inaltime - Acrobatie unlimited, sambata, pe aeroportul Bucuresti - Baneasa

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 11:39
1626 citiri
Show la inaltime - Acrobatie unlimited, sambata, pe aeroportul Bucuresti - Baneasa

Acrobatii cu planorul, zboruri in formatie, corespondenta parasutata, zbor in amurg si artificii sunt principalele atractii de care vor avea parte, sambata, spectatorii editiei din 2013 a Bucharest International Air Show (BIAS), de pe aeroportul Bucuresti-Baneasa.

Celebrand 90 de ani de la infiintarea Aeroclubului Romaniei, editia din 2013 a Bucharest International Air Show (BIAS) reuneste 100 de aeronave in evolutii aeriene sau expuse publicului, dar si peste 100 de piloti si parasutisti de elita.

Spectacolul este deschis de pilotii de la Aeroclubul Romaniei.

In premiera pentru Bucuresti, la spectacolul aerian vor evolua Baltic Bees, formatia letona cu un stil de pilotaj unic in lume, executand manevre artistice de maxima dificultate. Infiintata in urma cu cinci ani, echipa de acrobatie aeriana Baltic Bees evolueaza pe cinci aeronave de tip L-39C Albatros, fabricate in Republica Ceha.

Prima echipa profesionista de acrobatie aeriana infiintata in statele baltice, trupa letona este compusa din piloti experimentati, avand la activ mii de ore de zbor pe aeronave militare si pe aeronave de acrobatie de mare viteza si manevrabilitate. Sunt recunoscuti dupa stilul unic de pilotaj, executand manevre artistice de maxima dificultate.

Luca Bertossio, campion mondial la acrobatie cu planorul, va avea prima sa evolutie la BIAS in jurul orei 11.00. In varsta de doar 23 de ani, Luca Bertossio este unul dintre copiii minune ai aviatiei. Italianul este campionul mondial en titre la planorism, uimind intreaga lume cu abilitatile sale demonstrative, care l-au propulsat rapid, in doar cativa ani, drept o autoritate in materie de acrobatie cu planorul.

Zborurile in formatie, una din atractiile principale

Singura formatie privata de acrobatie aeriana din Romania, Iacarii Acrobati, nu avea cum sa lipseasca de la Bucharest International Air Show. Ioan Postolache, cap de formatie, Dan Stefanescu, coechipier dreapta, si Dan Conderman, coechipier stanga, pilotandu-si YAK-urile 52 TW (fabricate integral in Romania), aduc intotdeauna demonstratii aeriene surprinzatoare. Iacarii evolueaza la o inaltime cuprinsa intre 100 si 800 de metri fata de sol, pe o raza de un kilometru, cu viteze intre 0 si 450 km/h.

"Zborurile in formatie vor fi cele mai dificile din cauza temperaturii. Toate evolutiile noastre vor fi, insa, incadrate in clasa de acrobatie unlimited. Vom zbura cu 120-400 km/ora, la o distanta intre noi de doar 1,5 metri", a spus George Rotaru, directorul Aeroclubului Romaniei si liderul echipei nationale de acrobatie Hawks of Romania.

Continuator al traditiei incepute in 1920, odata cu fondarea Aeroclubului Regal al Romaniei din initiativa printului George Valentin Bibescu, Aeroclubul Romaniei este o unitate de pregatire si perfectionare a personalului aeronautic civil, precum si o structura sportiva de performanta cu profil aeronautic. Aflat sub conducerea Ministerului Transporturilor, Aeroclubul are in subordine, la randul sau, cincisprezece aerocluburi teritoriale in intreaga tara.

In cadrul acestor manifestari, evolutia echipei nationale de acrobatie aeriana Hawks of Romania, programele de zbor in formatie executate de Vulturii Tricolori, dar si demonstratiile lotului national de parasutism, atrag, de fiecare data, un public numeros si entuziast.

Pe parcursul evenimentului vor evolua multe alte nume din elita acrobatiei aeriene mondiale - Flying Bulls (cu spectaculoasele aeronave Alpha Jet si B-25J), Polish Eagles Foundation (cu celebrul model MIG 15), precum si artisti ai acrobatiei aeriene din Romania - Aeroclubul Romaniei, Iacarii Acrobati, Hawks of Romania, alaturi de cei mai mai buni profesionisti din structurile de aviatie ale MAI. Nu vor lipsi lansarile de parasutisti ale celor de la Scoala de parasutism TNT Brothers.

Cei care isi vor cumpara plicuri special inscriptionate, aerofilatelie, de la standul Postei Romane vor putea sa trimita cateva cuvinte prietenilor printr-un postas ce va fi parasutat direct pe pista din Aeroportul Baneasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#show aerian Bucuresti, #acrobatii aeriene Bucuresti, #International Air show Bucuresti , #timp liber
Comentarii
Poza VisOnAir
VisOnAir
rank 4
Cu vechiturile pe care le avem chiar ca trebuie sa fii un acrobat ca