TAS: Cluburile nu sunt obligate sa lase jucatorii la Olimpiada

Joi, 07 August 2008, ora 08:12
1044 citiri
TAS: Cluburile nu sunt obligate sa lase jucatorii la Olimpiada

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a hotarat miercuri ca echipele de club nu sunt obligate sa lase jucatorii sub 23 de ani la echipele nationale in vederea participarii la Olimpiada, informeaza NewsIn.

Decizia vine dupa ce cluburile FC Barcelona, Schalke 04 si Werder Bremen, care refuza sa-si lase fotbalistii sa participe la Jocurile Olimpice, au reclamat FIFA la TAS.

"Turneul olimpic nu figureaza in calendarul oficial al FIFA si nu exista nicio decizie a Comitetului Executiv al FIFA care sa oblige cluburile sa lase jucatorii sub 23 de ani la aceasta competitiei. Ca si consecinta, TAS decide ca Schalke 04, Werder Bremen si FC Barcelona nu au obligatia de a lasa jucatorii Rafinha, Diego si Messi la Olimpiada", se arata in decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Presedintele FIFA, Sepp Blatter, s-a aratat surprins de decizia TAS, facand in acelasi timp un apel catre cluburile vizate de aceasta decizie.

"Lansez un apel catre cluburi: lasati-va jucatorii sa participe la Olimpiada. Ar trebui sa fie un act de solidiritate si perfecta armonie cu spiritul olimpic. Ar fi un lucru formidabil pentru jucatori, pentru fani si pentru fotbal. Am trimis un mesaj catre Barcelona, Werder Bremen si Schalke sa nu ii cheme inapoi pe Messi, Diego si Rafinha", a spus Blatter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
#tas, #jocurile olimpice, #messi, #Diego, #fc barcelona, #werder bremen , #stiri Werder Bremen