William Brinza: Guvernul Boc e asemeni romanilor din afara - vanat de presa doar pentru cancanuri

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 23:31
1780 citiri
William Brinza: Guvernul Boc e asemeni romanilor din afara - vanat de presa doar pentru cancanuri
Foto: Evenimentul Zilei

Reprezentanti ai Guvernului au discutat cu romanii din Spania despre egalitatea de sanse intr-o Europa unita, dar si despre votul prin corespondenta.

Membri ai Guvernului Romaniei, reprezentanti ai MAE si ai Agentiei Nationale a Rromilor au participat la conferinta "Sanse egale pentru Europa", care se desfasoara la Castellon, pe agenda discutiilor aflandu-se si proiectul legii votului prin corespondenta.

Cei aproximativ 70 de reprezentanti ai asociatiilor de romani prezenti la reuniune au cerut sa li se respecte dreptul de a-si exprima optiunea politica prin vot.

Printre participantii la conferinta "Sanse egale intr-o Europa unita" se numara membri ai guvernului Romaniei - secretarul general al Guvernului, ministrul Daniela Andreescu, secretarul de stat al DRP, Eugen Tomac- precum si presedintele Casei de Pensii, Domnica Parcalabu, reprezentanti MAE din cadrul misiunilor diplomatice Madrid si Castellon, Ministerului Muncii si nu in ultimul rand reprezentanti ai Agentiei Nationale a Rromilor.

"Guvernul Boc este asemeni romanilor din strainatate, vanat de presa doar pentru cancanuri si ignorat de fiecare data cand are un proiect bun. In ceea ce priveste imaginea Romaniei in strainatate, aceasta este umbrita doar de acei conationali care persista in evidentierea aspectelor negative, dar nu trebuie sa generalizam", a declarat deputatul PDL de diaspora, William Brinza, in urma discutiilor cu reprezentantii asociatiilor de romani din Valencia prezenti la conferinta de la Castellon.

Deputatul William Brinza a precizat ca un eveniment similar va fi organizat si in Italia, unde exista, de asemenea, o numeroasa comunitate de romani.

Deputatul Brinza a multumit autoritatilor spaniole pentru prezenta la reuniune, apreciind ca esentiala intensificarea dialogului politic bilateral. El a subliniat, in context, obiectivul comun al Romaniei si Spaniei in ceea ce priveste necesitatea consolidarii si constantei diversificarii intalnirilor bilaterale, inclusiv in domeniul parlamentar.

Acestea trebuie sa se desfasoare pe un calendar bine stabilit, iar grupul de lucru trebuie sa fie format atat din oameni politici, cat si din reprezentanti ai comunitatii romanesti.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#William Brinza PDL Spania, #romani strainatate vot corespondenta , #stiri William Branza