Ziua Copilului, sarbatorita si de copiii romani din Spania

Luni, 30 Mai 2011, ora 11:20
2188 citiri
Ziua Copilului, sarbatorita si de copiii romani din Spania

Sute de copii romani, care traiesc in Spania, in Madrid si Palma de Mallorca, au primit in weekend, cu ocazia Zilei Copilului, donatii de carte de la presedintele PDL Diaspora, William Brinza.

Si parintii care au fost prezenti la eveniment au asistat la un spectacol artistic sustinut de Corina Chiriac, iar mamele au primit flori. Presedintele PDL Diaspora a precizat ca sustine copiii pentru ca ei sunt viitorul Romaniei.

"Acolo unde sunt romani este Romania, iar in Palma avem 4.000 de conationali. Asa cum am promis, inca din 2005 cand am inceput sa ma ocup de diaspora romaneasca, ii voi sustine mereu pe cetatenii romani aflati in afara grantitelor tarii si in special pe copii pentru ca ei sunt viitorul Romaniei. Chiar daca stau departe de tara in Palma, la Paris sau la Chisinau sunt cu totii romani si reprezinta o carte de vizita a Romaniei. Eu voi continua sa ii sustin prin donatii de carte , prin inteventii parlamentare si prin actiuni politice", a declarat William Brinza, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tot in weekend, William Brinza a invitat toti profesorii de Limba Cultura si Civilizatie romaneasca din Spania la o dezbatere deschisa, urmata de o donatie de carte si materiale didactice.

"Felicit devotamentul de care dau dovada profesorii romani care fac parte din proiectul de Limba, Cultura si Civilizatie Romaneasca. Stiu cat le este de greu sa parcurga zeci sau poate chiar sute de kilometri pana la scolile in care au fost acceptati sa predea. Este un efort pe care voi continua sa-l evidentiez si sa-l sustin prin toate parghiile de care dispun pentru ca acesti dascali au transformat salile de curs in propriile case, iar copiii nostri au devenit copiii lor" a declarat William Brinza.

De asemenea, in calitate de secretar executiv al PDL, William Brinza a avut o serie de intalniri si cu politicienii Partidului Popular din Spania.

"Consider ca printre cele mai importante calitati ale unui politician se numara sinceritatea, consecventa si curajul, pe care le apreciez la toti romanii care s-au inscris in lupta electorala din Spania si ii felicit pentru curajul de a candida", a mai precizat deputatul.

I.U.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#William Brinza donatii carte, #donatii carte copii Spania , #stiri William Branza