Microsoft si Yahoo se aliaza impotriva Google

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 10:44
1995 citiri
Microsoft si Yahoo se aliaza impotriva Google
Foto: MSN

Microsoft si Yahoo au incheiat un parteneriat in domeniul cautarii si publicitatii online, in incercarea de a rivaliza cu Google.

Intelegerea este facuta pentru o perioada de zece ani, aplicarea sa fiind mai limitata decat se asteptau analistii, relateaza Reuters.

Astfel, contractul dintre Yahoo si Microsoft prevede ca Bing, motorul de cautare al Microsoft, sa furnizeze suport pentru cautarile pe Yahoo, in timp ce aceasta va gestiona vanzarile de spatii publicitare, folosind tehnologia Microsoft.

Reprezentantii Yahoo estimeaza ca afacerea va spori profiturile operationale anuale ale companiei cu aproximativ 500 de milioane de dolari si va reduce cheltuielile cu 200 de milioane de dolari. De asemenea, se asteapta sa fie majorat cash flow-ul cu aproximativ 275 de milioane de dolari.

Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat ca afacerea va oferi noului motor de cautare al companiei o noua modalitate de a atrage utilizatori si publicitate.

In schimb, reprezentantii Yahoo au spus ca se vor concentra pe site-urile existente in portofoliu si se va extinde pe piata publicitatii.

Contractul prevede ca Microsoft sa beneficieze de tehnologia de baza pentru cautarea pe Internet a Yahoo, combinand-o cu propriile sale tehnologii.

Prin aceasta afacere, s-au unit jucatorii de pe locul doi si trei de pe piata americana a motoarelor de cautare pe Internet, oferindu-le posibilitatea sa lupte eficient impotriva liderului, Google, care detine aproximativ 65 de procente din aceasta piata.

Microsoft a incercat ca cumpere Yahoo, anul trecut, insa oferta sa de 47,5 miliarde de dolari a fost refuzata. De asemenea, incercarea Yahoo de a incheia un parteneriat cu Google a fost respinsa de autoritati, din cauza incalcarii legilor impotriva monopolului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#parteneriat Microsoft Yahoo, #alianta Microsoft Yahoo , #Microsoft Yahoo
Comentarii
Poza GhitzaTheOutLaw
GhitzaTheOutLaw
rank 1
Oare de de nu se aliaza contra Romania?