Dispare clasicul Yahoo Messenger? Au fost facute schimbari uriase, platforma se reinventeaza (Foto)

Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 15:11
24372 citiri
Dispare clasicul Yahoo Messenger? Au fost facute schimbari uriase, platforma se reinventeaza (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Yahoo Messenger, asa cum il stim din anii '90, ar putea sa dispara, avand in vedere ca gigantul IT a lansat o alta versiune, care aduce numeroase schimbari.

Noul Yahoo Messenger e disponibil in toata lumea, incepand de joi seara, sub forma aplicatiilor pentru smarpthone-urile care ruleaza cu Android sau iOS.

De asemenea, exista si o versiune pentru web, iar Messenger poate fi accesat si din mail-ul de Yahoo.

Yahoo Mail, aproape imposibil de spionat

"Noua versiune are cateva superputeri de care credem ca vei incantat", a transmis Jeff Bonforte, cel care a condus echipa care a realizat modificarile la platforma, intr-o postare pe blogul companiei.

De mentionat faptul ca aceste schimbari nu se aplica la versiunea clasica a Yahoo Messenger (de desktop) si inca nu se stie daca aceasta va disparea sau cand va disparea.

Ce stie sa faca noul Yahoo Messenger

Integrarea serviciului Flickr "aduce frumusetea partajarii fotografiilor la un nou nivel", sustin reprezentantii companiei.

Astfel, prin Messenger poti trimite sute de poze, care vor aparea interlocutorului aproape instantaneu. De asemenea, acestea pot fi descarcate la rezolutie inalta.

In plus, compania condusa de Marissa Mayer a decis sa atace rivali precum Snapchat si Telegram, unde mesajele trimise se "autodistrug" dupa o anumita perioada.

Yahoo Messenger are o functie interesanta, de unsend. Mai exact, daca ai trimis un mesaj, iar apoi realizezi ca ai facut o eroare, atunci acesta poate fi sters atat de la destinatar, cat si de la expeditor. Si Gmail are ceva similar.

Pe de alta parte, exista posibilitatea sa iti exprimi aprecierea pentru un comentariu sau pentru o fotografie printr-un fel de "like", care apare sub forma unei inimi (similar ca la Instagram).

Cei de la Yahoo sustin ca acest lucru e util in special in conversatiile ce se desfasoara pe grupuri. "De exemplu, atunci cand vreti sa va vedeti cu prietenii undeva, puteti vota locul unde vreti sa iesiti folosind aceasta functie", sustin reprezentantii companiei.

Sursa: Yahoo

GIF-uri

O alta dovada ca Yahoo Messenger a ajuns in secolul XXI este ca permite folosirea imaginilor in miscare (GIF-uri). Pe de alta parte, emoticonurile au de suferit, astfel ca celebrele combinatii de taste (precum ":-) " pentru o fata zambitoare) nu mai sunt valabile.

Utilizatorii pot cauta GIF-uri direct din aplicatie si pot alege din galeria pusa la dispozitie de Tumblr.

Contacte inteligente

Yahoo Messenger mai dispune de o functie noua, anume "contacte inteligente". Acest sistem, in spatele caruia se afla platforma Xobni, intelege atunci cand cunosti personal pe cineva aflat in lista de contacte, dar si relatiile care exista intre cei ce se afla in lista.

Castig urias pentru Yahoo datorita unei companii din China

Foarte rapid. Fara Internet

Cu noul Messenger, Yahoo mizeaza pe rapiditatea comunicarii. De asemenea, conversatiile sunt sincronizate aproape imediat intre versiunea web si aplicatia de pe telefon.

De asemenea, daca nu ai Internet, poti folosi in continuare serviciul, insa mesajele vor ajunge la destinatar doar dupa ce vei fi online. Cei de la Yahoo sustin ca acest lucru se va face automat, fara sa dai refresh.

Sursa: Yahoo

Inca folosesti versiunea veche de Yahoo Messenger? Iata ce trebuie sa stii

Momentan, Yahoo nu a precizat cand va scapa de vechea platforma de Messenger, insa a dat cateva sfaturi pentru cei care inca o folosesc si vor sa inteleaga ce schimbari au fost facute pentru noua versiune.

Autentificarea: Te poti autentifica cu ID-ul tau de Yahoo actual, asa ca nu trebuie sa-ti faci unul nou. Dar daca folosesti Messenger cu un ID care nu apartine Yahoo, atunci va trebui sa-ti creezi un cont de Yahoo.

Unde e lista mea de prieteni? Conversatiile reprezinta piesa centrala a noului Yahoo Messenger. Pentru a vedea lista cu contacte, da click pe "Compose" si aceasta iti va aparea intr-o fereastra. De asemenea, ai si o optiune de cautare.

Nota: Contactele fara ID de Yahoo nu vor fi afisate.

Cum imi dau seama ca cineva e online sau nu? In noul Yahoo Messenger poti trimite mesaje tuturor, chiar daca sunt offline. Mai mult, vor primi un email cu mesajul ta atunci cand nu sunt autentificati.

Unde gasesc arhiva conversatiilor? Istoricul conversatiilor purtate pe vechea platforma se pastreaza si in noua versiune. Aceasta poate fi accesata urmand trei pasi:

  1. Inregistreaza-te cu adrese de mail de pe Yahoo
  2. Apasa pe casuta de cautare si selecteaza Instant Messages
  3. Alege Search Mail.

Sursa: Yahoo

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Yahoo Messenger aplicatie, #noua versiune yahoo messenger, #schimbari Yahoo Messenger, #Yahoo Messenger , #parteneriate