Profit in crestere pentru Yahoo, dar vanzari sub asteptari

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 12:52
798 citiri
Profit in crestere pentru Yahoo, dar vanzari sub asteptari

Yahoo a anuntat pentru trimestrul doi al acestui an un profit in crestere de peste 231 milioane de dolari, de la 141,4 milioane de dolari in aceeasi perioada a lui 2009.

Potrivit site-ului

marketwatch.com, venitul net inregistrat in trimestrul incheiat luna trecuta a fost de 1,13 miliarde de dolari. Sursa citata precizeaza insa ca analistii se asteptau ca venitul net inregistrat de companie sa fie de 1,16 miliarde de dolari.

"Stiam ca veniturile urmau sa fie o provocare pentru acest trimestru", a declarat analistul Colin Gillis. "Veniturile sunt intotdeauna o provocare pentru Yahoo", a completat acesta.

Din cauza rezultatelor slabe, titlurile Yahoo au incheiat sedinta bursiera de la New York in scadere cu peste 5 procente. Desi Yahoo a anuntat o crestere de 19% a afisarilor reclamelor si a utilizarii motorului de cautare, lucrurile nu au stat la fel si in ceea ce priveste veniturile din publicitate. Astfel, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2009, veniturile din publicitate au inregistrat o scadere de 8 procente.

"Nu am reusit sa monetizam cautarile la fel de mult cum ne asteptam", a declarat in cadrul unei conferinte cu analistii, directorul executiv al Yahoo, Carol Bartz.

Pentru a reveni pe profit, Yahoo s-a aliat cu Microsoft. Totodata, cei de la Yahoo au tinut sa precizeze ca rezultatele din trimestrul doi includ si rambursarile de cost operational, in valoade de 86 milioane de dolari, de la Microsoft.

Yahoo estimeaza pentru trimestrul al treilea un venit net cuprins intre 1,09 miliarde de dolari si 1,19 miliarde de dolari. La randul lor, analistii se asteapta ca Yahoo sa inregistreze un venit net de 1,17 miliarde de dolari.

Directorul executiv al Yahoo a declarat ca in timp ce cererea de publicitate parea sa scada, pana la inceputul lunii iunie aceasta a recuperat.

"Primele trei saptamani ale lui iulie indica faptul ca am revenit la normal", a concluzionat acesta.

Carmen Negoescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#yahoo profit crestere, #vanzari profit yahoo , #profit